Jablkový koláč

Štrúdľa trocha inak (fotorecept)

Autor receptu: pn

Mám rada jednoduché kolačiky a medzi nimi je aj štrúdľa. Dnes som robila trochu inak.* Je šťavnatá, mám ju rada teplú ale aj keď je vychladená v chladničke v týchto teplých dňoch.

45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto na túto štrúdľu kupujem v Lidli.
  2. Nastrúhame si jablká. Spravíme si zmes na potieranie: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, jogurt, smotanu, prášok do pečiva, vanilkový cukor a vymiešame.
  3. Plech natrieme olejom, uložíme prvé cesto (ak je cesto väčšie ako plech, ja ho len prehodím na plech na to isté cesto) a natrieme zmesou . Takto natrieme 3 cestá. Na tretie dáme polovičku jabĺk, posypeme škoricou,1 PL kryštálového cukru a teraz pokračujeme zase s cestom. Zase tri cestá natrieme, na tretie rozložíme jablká. A potom pokračujeme s ostatným cestom, ktoré každé natrieme. Minieme všetku zmes na natieranie, popicháme vidličkou a dáme piecť.
  4. Pečieme na 160 stupňov cca 40-50 min. Záleží od rúry.
  5. Keď vychladne, krájame a môžeme jesť. Ja všetko nakrájam, dám do nádoby a do chladničky, keď je studená je ešte chutnejšia.