Strapatý marinovaný losos na šošovici
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej zmesi a necháme odstáť 4 hodiny, potom filety umyjeme. Na panvici zohrejeme olivový olej s roztlačeným cesnakom a tymianom.
- V rozohriatom oleji opekáme filety z každej strany 4–5 minút podľa hrúbky. Šalotku a cesnak nakrájame na kocky a opečieme na oleji, zalejeme vývarom a šošovicu v ňom uvaríme domäkka. Pred podávaním do šošovice pridáme rukolu.
- Nakrájanú šalotku s cesnakom opečieme na masle, zalejeme kokosovým mliekom, redukujeme do stuhnutia a dochutíme soľou, korením a trochou teriyaki omáčky. Očistené zemiaky nakrájame na tenké plátky, potom na rezance a medzi dvoma sitkami vysmažíme vo fritéze.
|