Strapatý marinovaný losos na šošovici

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej zmesi a necháme odstáť 4 hodiny, potom filety umyjeme. Na panvici zohrejeme olivový olej s roztlačeným cesnakom a tymianom.
  2. V rozohriatom oleji opekáme filety z každej strany 4–5 minút podľa hrúbky. Šalotku a cesnak nakrájame na kocky a opečieme na oleji, zalejeme vývarom a šošovicu v ňom uvaríme domäkka. Pred podávaním do šošovice pridáme rukolu.
  3. Nakrájanú šalotku s cesnakom opečieme na masle, zalejeme kokosovým mliekom, redukujeme do stuhnutia a dochutíme soľou, korením a trochou teriyaki omáčky. Očistené zemiaky nakrájame na tenké plátky, potom na rezance a medzi dvoma sitkami vysmažíme vo fritéze.