Strapaté šišky s jablkami fotorecept
Foto: helena10
Šišky bez droždia, bez kysnutia, s čerstvými jablkami. Oplatilo sa upiecť, sú chrumkavé, mäkké, šťavnaté, vynikajúcej chuti. Na fašengy ako stvorené.
Suroviny
4 ks (menšie alebo 2 veľké) |
|
1,5 ks väčší |
|
1 KL |
|
1 bal. |
|
2 ks (veľkosť M) |
|
120 g |
|
1 KL |
|
120 ml vlažné |
|
60 g |
|
300 g |
|
štipka |
|
1 bal. (+ 1 KL) |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Na obaľovanie alebo posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Ako prvé si ošúpem jablká a narežem na menšie kocky. V miske dochutím škoricou, škoricovým cukrom, citrónovou šťavou i nastrúhanou kôrou. Premiešam a nechám bokom.
- 2
Na cesto metličkou riadne vymiešam celé vajíčka s cukrami, postupne za stáleho miešania prilejem mlieko, olej, po častiach sypem múku s práškom do pečiva, štipku soli. Do vymiešaného cesta nakoniec pridám ochutené nakrájané jablká aj so šťavou. Poriadne premiešam.
- 3
Na menšiu panvicu nalejem veľa oleja, nahrejem a jednou polievkovou lyžicou naberám jablkové cesto a pomocou druhej polievkovej lyžice ho sťahujem do horúceho oleja, kde musia šišky „plávať“. Vyprážam na miernom ohni z oboch strán. Obraciam v oleji viackrát, aby sa riadne vypražili.
- 4
Vypražené strapaté jablkové šišky ukladám najprv na kuchynské obrúsky, aby stiekol prebytočný olej. Potom časť z nich obaľujem a časť iba posypem zmesou práškového a vanilkového cukru podľa vlastnej chuti.
- 5
Šišky s jablkami boli pochúťkové. Vyskúšajte. Dobrú chuť prajem!
Tiež jablkové šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
I