Jablkové šišky
Jablkové šišky

Strapaté šišky s jablkami fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 16. januára 2023
Strapaté šišky s jablkami (fotorecept)
Foto: helena10

Šišky bez droždia, bez kysnutia, s čerstvými jablkami. Oplatilo sa upiecť, sú chrumkavé, mäkké, šťavnaté, vynikajúcej chuti. Na fašengy ako stvorené.

Suroviny

4 ks (menšie alebo 2 veľké)
1,5 ks väčší
1 KL
1 bal.
2 ks (veľkosť M)
120 g
1 KL
120 ml vlažné
60 g
300 g
štipka
1 bal. (+ 1 KL)
Na vyprážanie:
Na obaľovanie alebo posypanie:




Postup

  1. 1

    Ako prvé si ošúpem jablká a narežem na menšie kocky. V miske dochutím škoricou, škoricovým cukrom, citrónovou šťavou i nastrúhanou kôrou. Premiešam a nechám bokom.

  2. 2

    Na cesto metličkou riadne vymiešam celé vajíčka s cukrami, postupne za stáleho miešania prilejem mlieko, olej, po častiach sypem múku s práškom do pečiva, štipku soli. Do vymiešaného cesta nakoniec pridám ochutené nakrájané jablká aj so šťavou. Poriadne premiešam.

    Strapaté šišky s jablkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na menšiu panvicu nalejem veľa oleja, nahrejem a jednou polievkovou lyžicou naberám jablkové cesto a pomocou druhej polievkovej lyžice ho sťahujem do horúceho oleja, kde musia šišky „plávať“. Vyprážam na miernom ohni z oboch strán. Obraciam v oleji viackrát, aby sa riadne vypražili.

  4. 4

    Vypražené strapaté jablkové šišky ukladám najprv na kuchynské obrúsky, aby stiekol prebytočný olej. Potom časť z nich obaľujem a časť iba posypem zmesou práškového a vanilkového cukru podľa vlastnej chuti.

    Strapaté šišky s jablkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Šišky s jablkami boli pochúťkové. Vyskúšajte. Dobrú chuť prajem!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia