Jablkové šišky

Strapaté šišky s jablkami (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Šišky bez droždia, bez kysnutia, s čerstvými jablkami.* Oplatilo sa upiecť, sú chrumkavé, mäkké, šťavnaté, vynikajúcej chuti. Na fašengy ako stvorené.

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si ošúpem jablká a narežem na menšie kocky. V miske dochutím škoricou, škoricovým cukrom, citrónovou šťavou i nastrúhanou kôrou. Premiešam a nechám bokom.
  2. Na cesto metličkou riadne vymiešam celé vajíčka s cukrami, postupne za stáleho miešania prilejem mlieko, olej, po častiach sypem múku s práškom do pečiva, štipku soli. Do vymiešaného cesta nakoniec pridám ochutené nakrájané jablká aj so šťavou. Poriadne premiešam.
  3. Na menšiu panvicu nalejem veľa oleja, nahrejem a jednou polievkovou lyžicou naberám jablkové cesto a pomocou druhej polievkovej lyžice ho sťahujem do horúceho oleja, kde musia šišky „plávať“. Vyprážam na miernom ohni z oboch strán. Obraciam v oleji viackrát, aby sa riadne vypražili.
  4. Vypražené strapaté jablkové šišky ukladám najprv na kuchynské obrúsky, aby stiekol prebytočný olej. Potom časť z nich obaľujem a časť iba posypem zmesou práškového a vanilkového cukru podľa vlastnej chuti.
  5. Šišky s jablkami boli pochúťkové. Vyskúšajte. Dobrú chuť prajem!