Šľahačkový zákusok
Stracciatella zákusok (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Nenáročný recept, dobrota pre rodinu aj na blížiace sa sviatky.
35 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto.
- Bielky a cukor vyšľaháme do tuha, postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame.
- Menší plech 37x27 cm vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 30 minút.
- Medzitým si pripravíme stracciatella krém. Smotanu so Smetafixom vyšľaháme do polotuha. Pridáme tvaroh, nastrúhanu čokoládu, alebo hotovú čokoládovú posýpku. Premiešame.
- Z upečeného korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme. Vrch korpusu trocha nožom ponakrajujeme a pofŕkame mliekom.
- Krém nanesieme a rovnomerne rozotrieme. Zákusok dáme do chladničky aspoň na 3-4 hodiny stuhnúť. Dobrú chuť.