Šľahačkový zákusok

Stracciatella zákusok (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Nenáročný recept, dobrota pre rodinu aj na blížiace sa sviatky.

35 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Bielky a cukor vyšľaháme do tuha, postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame.
  3. Menší plech 37x27 cm vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 30 minút.
  4. Medzitým si pripravíme stracciatella krém. Smotanu so Smetafixom vyšľaháme do polotuha. Pridáme tvaroh, nastrúhanu čokoládu, alebo hotovú čokoládovú posýpku. Premiešame.
  5. Z upečeného korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme. Vrch korpusu trocha nožom ponakrajujeme a pofŕkame mliekom.
  6. Krém nanesieme a rovnomerne rozotrieme. Zákusok dáme do chladničky aspoň na 3-4 hodiny stuhnúť. Dobrú chuť.