Drobné pečivo
Drobné pečivo

Staropražské vanilkové rožky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 6. januára 2018

Na dnešný sviatočný deň len niečo suché.

70 minút
príprava

Suroviny

150 g
70 g (Maizena)
70 g
80 g
150 g
1 - 2 ks
trochu
Na obaľovanie upečených rožkov:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Staropražské vanilkové rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oriešky si zomelieme. Múku, škrob, cukor a oriešky si zmiešame, pridáme mäkké maslo, vmiešame žĺtky a pridáme trochu mlieka, aby sa nám cesto dalo dobre vypracovať. Hladké a nie veľmi husté cesto zabalíme do potravinárskej fólie alebo mikroténového sáčku a dáme odpočinúť na 1 hodinu.

    Staropražské vanilkové rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po hodine z cesta tvarujeme malé rožky, ktoré ukladáme na plech. Pečieme na 180 stupňov do ružova.

    Staropražské vanilkové rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení ihneď obaľujeme vo vanilkovom cukre, do ktorého sme pridali trochu práškového cukru.

    Staropražské vanilkové rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na tácke.

    Staropražské vanilkové rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ale čakám návštevu, tak som radšej preložila na väčšiu tácku, aby som nemusela dokladať.

    Staropražské vanilkové rožky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Vanilkové rožky su u mna c. 1 zo suchého pečiva a možem ich chrumkať aj kazdy druhy den. No z lieskových som este nemala, no zaručene budu moc fajne. Chválim.
aj u mňa sú vanilkové rožteky najlepšie vianočné pečivo, včera som dojedla posledné kúsky. Dva roky dozadu som napiekla aj z vlašských aj z lieskových orechov a porovnávala :) bežne robievam len z vlašských, tie máme svoje a chvalabohu dosť. Tvoje sú pekné, aj všetko na tácke uložené :)
Tak už viem, kde som urobila chybu! Raz som upiekla rožteky s lieskovými orieškami, a oni neboli vôbec dobré. .Kúpia som v Nemecku oriešky mleté, ale pražené, nevšimla som si to, tešila som sa, že ich nemusím mlieť. Tak nabudúce budú s lieskovcami, musia byť fantastické. Vďaka.

Pridaj komentár k receptu: