Drobné pečivo

Staropražské vanilkové rožky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Na dnešný sviatočný deň len niečo suché.

70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Oriešky si zomelieme. Múku, škrob, cukor a oriešky si zmiešame, pridáme mäkké maslo, vmiešame žĺtky a pridáme trochu mlieka, aby sa nám cesto dalo dobre vypracovať. Hladké a nie veľmi husté cesto zabalíme do potravinárskej fólie alebo mikroténového sáčku a dáme odpočinúť na 1 hodinu.
  3. Po hodine z cesta tvarujeme malé rožky, ktoré ukladáme na plech. Pečieme na 180 stupňov do ružova.
  4. Po upečení ihneď obaľujeme vo vanilkovom cukre, do ktorého sme pridali trochu práškového cukru.
  5. Na tácke.
  6. Ale čakám návštevu, tak som radšej preložila na väčšiu tácku, aby som nemusela dokladať.