Drobné pečivo
Staropražské vanilkové rožky (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Na dnešný sviatočný deň len niečo suché.
Postup
- Tu sú suroviny.
- Oriešky si zomelieme. Múku, škrob, cukor a oriešky si zmiešame, pridáme mäkké maslo, vmiešame žĺtky a pridáme trochu mlieka, aby sa nám cesto dalo dobre vypracovať. Hladké a nie veľmi husté cesto zabalíme do potravinárskej fólie alebo mikroténového sáčku a dáme odpočinúť na 1 hodinu.
- Po hodine z cesta tvarujeme malé rožky, ktoré ukladáme na plech. Pečieme na 180 stupňov do ružova.
- Po upečení ihneď obaľujeme vo vanilkovom cukre, do ktorého sme pridali trochu práškového cukru.
- Na tácke.
- Ale čakám návštevu, tak som radšej preložila na väčšiu tácku, aby som nemusela dokladať.