Starohorský zemiakový prívarok

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do vody. Pridáme vegetu, bobkové listy a roztlačený cesnak. Sušené huby dáme uvariť zvlášť. Z uvarených húb zlejeme vodu a pridáme ich k uvareným zemiakom. Na oleji oškvaríme na kocky pokrájanú slaninku, pridáme múku a upražíme zlatistú zápražku.
  2. Zalejeme ju studeným mliekom, premiešame a pridáme k zemiakom. Necháme na slabom ohni prevariť. Potom pridáme smotanu rozmiešanú s troškou múky a vlejeme ju do prívarku. Prívarok dochutíme korením a podľa chuti prisolíme.
  3. Podávame s chlebom a opečenými špekáčikmi.