Staročeské čápi s mákem – Opečené halušky s makom a so slivkovou omáčkou fotorecept
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 2. novembra 2018
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 2. novembra 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g uvarené múčne |
|
2 ks |
|
160 g |
|
|
|
100 g mletý |
|
100 g |
|
80 ml |
|
200 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
60 g |
|
120 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky uvareníme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme vajce a múku. Vypracujeme cesto.
-
2
Pomocou lyžíc tvarujeme z cesta veľké halušky, ktoré vysmažíme v horúcom oleji dozlatista.
-
3
Slivky vykôstkujeme a nakrájame na štvrtiny. Vložíme do vriaceho vína, pridáme cukor, škoricu a klinčeky. Krátko povaríme.
- 4
Mletý mak zmiešame s práškovým cukrom. Na tanier naložíme slivky, poukladáme vysmažené halušky, posypeme makom, prelejeme roztopeným maslom a dozdobíme kyslou smotanou.
- 4
ako šúľance cesto-ja bez vajca..inovujem o slivky..možno aj zajtra..