Kávová roláda fotorecept
Foto: nikola166
Jednoduchá kávovo-čokoládová roláda s chrumkavými orieškami.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
90 g |
|
20 g mleté |
|
60 g |
|
20 g |
|
1 KL mletá |
|
Krém: | |
360 ml |
|
110 g |
|
6 g mletá |
|
Na zdobenie: | |
pražené |
|
|
Postup
-
1
Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku. Čokoládu nalámeme na kúsky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie, v ktorej sme rozmiešali mletú kávu. Necháme v chladničke najlepšie celú noc.
-
2
Na druhý deň vyšľaháme do pevného krému.
-
3
Pripravíme si cesto. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny.
-
4
K žĺtkom pridáme preosiatu múku s kakaom.
-
5
Po lyžiciach pridávame tuhý sneh z bielkov. Miešame ručne iba vareškou.
-
6
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (30x35 cm). Pečieme vo vyhriatej rúre cca 10-12 minút.
-
7
Po upečení ešte horúci plát preložíme opačnou stranou na papier na pečenie, ktorý sme poprášili preosiatym kakaom. Stočíme do rolády a necháme úplne vychladnúť.
-
8
Po vychladnutí plát natrieme krémom.
-
9
Stočíme a krémom potrieme aj boky rolády.
-
10
Ozdobíme podľa fantázie mletými orieškami, čokoládovými ozdobami a zvyšným krémom. Necháme pár hodín odležať v chladničke, aby sa ľahšie krájala.
-
11
Dobrú chuť !
A @marienka44 , na čo sa pýtaš, veď vidíš, že po stočení papier ostane na plechu (či kde), to je jasné, že ho nepoleje polevou..... :-)
zrelá si už dľa foto žena..
tej otázky nízka cena..
moja vnučka má právo..
no ty to zvládneš -aj bez vysvetlenia - určite hravo..
:-)
Papier na pečenie odstránime hneď po upečení cesta. Potrebujeme dva papiere na pečenie, jeden, na ktorom sa roláda pečie a jeden, ktorý poprášime kakaom a na ktorý upečený plát prevrátime a pomocou ktorého cesto zrolujeme.