Kávová roláda
Kávová roláda

Kávová roláda fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 13. septembra 2022
Kávová roláda (fotorecept)
Foto: nikola166

Jednoduchá kávovo-čokoládová roláda s chrumkavými orieškami.

10
porcií
20 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
90 g
20 g mleté
60 g
20 g
1 KL mletá
Krém:
360 ml
110 g
6 g mletá
Na zdobenie:
 pražené




Postup

  1. 1

    Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku. Čokoládu nalámeme na kúsky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie, v ktorej sme rozmiešali mletú kávu. Necháme v chladničke najlepšie celú noc.

    Kávová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň vyšľaháme do pevného krému.

    Kávová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si cesto. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny.

    Kávová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K žĺtkom pridáme preosiatu múku s kakaom.

    Kávová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po lyžiciach pridávame tuhý sneh z bielkov. Miešame ručne iba vareškou.

    Kávová roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (30x35 cm). Pečieme vo vyhriatej rúre cca 10-12 minút.

    Kávová roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení ešte horúci plát preložíme opačnou stranou na papier na pečenie, ktorý sme poprášili preosiatym kakaom. Stočíme do rolády a necháme úplne vychladnúť.

    Kávová roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po vychladnutí plát natrieme krémom.

    Kávová roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Stočíme a krémom potrieme aj boky rolády.

    Kávová roláda (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ozdobíme podľa fantázie mletými orieškami, čokoládovými ozdobami a zvyšným krémom. Necháme pár hodín odležať v chladničke, aby sa ľahšie krájala.

    Kávová roláda (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Dobrú chuť !

    Kávová roláda (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

nikola166
@marienka44 (14.9.2022 14:31)

Papier na pečenie odstránime hneď po upečení cesta. Potrebujeme dva papiere na pečenie, jeden, na ktorom sa roláda pečie a jeden, ktorý poprášime kakaom a na ktorý upečený plát prevrátime a pomocou ktorého cesto zrolujeme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia