Kávová roláda

Štafetková roláda (fotorecept)

Autor receptu: slavkabis

Pôvodne sa z ingrediencií uvedených v recepte pripravujú štafetky. Ja som si trochu uľahčila postup prípravy, urobila som jednu roládu, ktorú si nakrájam podľa potreby.

15
porcií
30 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Krém: Uvaríme si najprv puding. Bude to znieť zvláštne, ale z 20 g masla a 20 g múky si urobíme zápražku.
  2. Pridáme instantnú kávu, premiešame a nalejeme mlieko.
  3. Uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť.
  4. Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom a postupne pridávame puding. Vymiešame hladký krém.
  5. Cesto: Bielky vyšľaháme s cukrom tak aby nám ostávali po vybratí metličky kopčeky.
  6. Mleté orechy a preosiatu múku jemne zamiešame do vyšľahaných bielkov.
  7. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie, poprášime cez sitko práškovým cukrom a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov Celzia osem minút. Ak budeme piecť dlhšie, budeme sa nám plát lámať pri rolovaní.
  8. Upečené cesto preklopíme na druhý plech s papierom na pečenie a opatrne dáme dole papier. Ak máte pocit že je cesto lepkavé, je to tak a tak to má byť. Plát opäť otočíme tak ako sa piekol. Necháme vychladnúť.
  9. Po vychladnutí nanesieme krém a stočíme do rolády.
  10. Necháme stuhnúť krém v roláde a dáme odležať do chladničky. Na druhý deň nakrájame roládu a podávame ku kávičke.