Kávová roláda
Štafetková roláda (fotorecept)
Autor receptu: slavkabis
Pôvodne sa z ingrediencií uvedených v recepte pripravujú štafetky.
Ja som si trochu uľahčila postup prípravy, urobila som jednu roládu, ktorú si nakrájam podľa potreby.
15 porcií |
30 minút príprava |
8 minút na 200 °C |
Postup
- Krém: Uvaríme si najprv puding. Bude to znieť zvláštne, ale z 20 g masla a 20 g múky si urobíme zápražku.
- Pridáme instantnú kávu, premiešame a nalejeme mlieko.
- Uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť.
- Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom a postupne pridávame puding. Vymiešame hladký krém.
- Cesto: Bielky vyšľaháme s cukrom tak aby nám ostávali po vybratí metličky kopčeky.
- Mleté orechy a preosiatu múku jemne zamiešame do vyšľahaných bielkov.
- Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie, poprášime cez sitko práškovým cukrom a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov Celzia osem minút.
Ak budeme piecť dlhšie, budeme sa nám plát lámať pri rolovaní.
- Upečené cesto preklopíme na druhý plech s papierom na pečenie a opatrne dáme dole papier. Ak máte pocit že je cesto lepkavé, je to tak a tak to má byť. Plát opäť otočíme tak ako sa piekol.
Necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí nanesieme krém a stočíme do rolády.
- Necháme stuhnúť krém v roláde a dáme odležať do chladničky.
Na druhý deň nakrájame roládu a podávame ku kávičke.