Srnčie tournedos

Autor receptu: redakcia

3
porcie
20 minút
príprava
4 minút
na 220 °C

Postup

  1. Srnčí chrbát umyjeme, osušíme, rozkrojíme na tri rovnaké kúsky (pníky), osolíme a okoreníme. Na rozohriatom grile (alebo panvici) opečieme mäso na oleji. Odložíme na tanier a prikryjeme. Z nahrubo posekaných orechov a masla si pripravíme zmes, ktorú nanesieme na každý kúsok mäsa (krusta) a dáme zapiecť do konvektomatu na 4 min. pri teplote 180 stupňov Celzia alebo do vyhriatej rúry pri teplote 220 stupňov Celzia.
  2. Jablká a hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a na miernom ohni orestujeme na masle. Očistený petržlen nakrájame na tenké plátky a vypražíme vo fritéze (chipsy).
  3. Na tanier upravíme zmes jabĺk s hruškami a na ne vkusne položíme srnčie tournedo, ktoré dozdobíme petržlenovými chipsami.