Srdiečkovo-zúzikové cestoviny

Autor receptu: brambora

Rýchlo, lacno, jednoducho...

4
porcie
40+15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kým raňajkujeme, dáme si uvariť srdiečka a žalúdky. ;) Trvá to zhruba tých 40minút. Takže stíhate aj kávu alebo čaj. Ja ich varím do mäkka kvôli môjmu synovi.
  2. Dáme variť vodu na cestoviny. Kým zovrie, tak si nakrájame vnútornosti na menšie kusy. Keď začne voda vrieť, tak ju osolíme a šupneme tam cestoviny. Ja som použila kolienka.
  3. Kým sa cestovinky varia, stihneme urobiť omáčku. Takže vnútornosti na troche oleja mierne osmahneme.
  4. Kým sa smažili, nakrájala som si cesnak na drobno a vybrala z mrazničky vňate. ;) Mávam aj čerstvé, ale momentálne som môj kohlíkový petržlen "ošklbala" lebo jej tam bolo veľmi veľa, tak som to dala zamraziť. A ja všeobecne mrazím koreňovú zeleninu lebo môjmu otcovi nevysvetlím, že chcem len dve mrkvy, on mi ich musí dať asi desať. Tak vždy ju očistím a dám do mrazničky.
  5. K vnútornostiam som na panvicu pridala cesnak, brokolicu. Vymiešala som si sladkú a kyslú smotanu, vliala do toho, nechala povariť 5minút. Pri konci som pridala petržlenovú a zelerovú vňať a koreniny. Varíme dovtedy, kým nedosiahneme požadovanú hustotu. Ja to nechavám trocha redšie lebo cestoviny to vsiaknu a nie sú potom také suché... ;)
  6. Dobrú chuť. PS: Suseda mojej mamy vždy z nedeľnej polievky vyhadzovala vnútornosti... Nechápem... To len kvôli predsudkom? :(