Srdiečkovo-zúzikové cestoviny
Autor receptu: brambora
Rýchlo, lacno, jednoducho...
4 porcie |
40+15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kým raňajkujeme, dáme si uvariť srdiečka a žalúdky. ;) Trvá to zhruba tých 40minút. Takže stíhate aj kávu alebo čaj. Ja ich varím do mäkka kvôli môjmu synovi.
- Dáme variť vodu na cestoviny.
Kým zovrie, tak si nakrájame vnútornosti na menšie kusy.
Keď začne voda vrieť, tak ju osolíme a šupneme tam cestoviny. Ja som použila kolienka.
- Kým sa cestovinky varia, stihneme urobiť omáčku.
Takže vnútornosti na troche oleja mierne osmahneme.
- Kým sa smažili, nakrájala som si cesnak na drobno a vybrala z mrazničky vňate. ;) Mávam aj čerstvé, ale momentálne som môj kohlíkový petržlen "ošklbala" lebo jej tam bolo veľmi veľa, tak som to dala zamraziť. A ja všeobecne mrazím koreňovú zeleninu lebo môjmu otcovi nevysvetlím, že chcem len dve mrkvy, on mi ich musí dať asi desať. Tak vždy ju očistím a dám do mrazničky.
- K vnútornostiam som na panvicu pridala cesnak, brokolicu. Vymiešala som si sladkú a kyslú smotanu, vliala do toho, nechala povariť 5minút. Pri konci som pridala petržlenovú a zelerovú vňať a koreniny. Varíme dovtedy, kým nedosiahneme požadovanú hustotu. Ja to nechavám trocha redšie lebo cestoviny to vsiaknu a nie sú potom také suché... ;)
- Dobrú chuť.
PS: Suseda mojej mamy vždy z nedeľnej polievky vyhadzovala vnútornosti... Nechápem... To len kvôli predsudkom? :(