Jelenie mäso
Srbský jelení močing (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Z tohto mäsa nemusí byť vždy len guláš, dá sa urobiť aj takto. Vychádzal som z receptu Srbské rebierko - podľa @Kimla.
4 porcie |
10 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na rezne a posypeme rascou, korením a čili. Mäso nesolíme, osolíme až na konci varenia.
- Plátky opečieme na oleji, aby sa mäso zatiahlo. Potom ho vytiahneme z hrnca.
- Na výpek dáme pokrájanú slaninu a cibuľu na pol mesiace. Opečieme do bledohneda. Potom pridáme posekaný cesnak. Opečieme, nech nám prevonia cesnak.
- Hneď na to pridáme papriky nakrájane na pásiky. Podusíme, aby trochu zmäkli. Teraz na to dáme pretlak, podusíme.
- Ďalej vrátime mäso do hrnca a zalejeme vývarom. Varíme na slabom ohni do zmäknutia mäsa. Mne to trvalo dve hodiny.
- Až teraz na zaver varenia osolíme a chvíľu povaríme, nech soľ prejde celým jedlom. Ochutnáme, čo treba dochutiť a kto chce, môže zahustiť zemiakovým škrobom. Ja som nemusel bolo to dosť husté, papriky a cibuľa urobili svoje.
- Prílohu si dajte podľa seba. Ja som zvolil ryžu.