Jelenie mäso

Srbský jelení močing (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Z tohto mäsa nemusí byť vždy len guláš, dá sa urobiť aj takto. Vychádzal som z receptu Srbské rebierko - podľa @Kimla.

4
porcie
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezne a posypeme rascou, korením a čili. Mäso nesolíme, osolíme až na konci varenia.
  2. Plátky opečieme na oleji, aby sa mäso zatiahlo. Potom ho vytiahneme z hrnca.
  3. Na výpek dáme pokrájanú slaninu a cibuľu na pol mesiace. Opečieme do bledohneda. Potom pridáme posekaný cesnak. Opečieme, nech nám prevonia cesnak.
  4. Hneď na to pridáme papriky nakrájane na pásiky. Podusíme, aby trochu zmäkli. Teraz na to dáme pretlak, podusíme.
  5. Ďalej vrátime mäso do hrnca a zalejeme vývarom. Varíme na slabom ohni do zmäknutia mäsa. Mne to trvalo dve hodiny.
  6. Až teraz na zaver varenia osolíme a chvíľu povaríme, nech soľ prejde celým jedlom. Ochutnáme, čo treba dochutiť a kto chce, môže zahustiť zemiakovým škrobom. Ja som nemusel bolo to dosť husté, papriky a cibuľa urobili svoje.
  7. Prílohu si dajte podľa seba. Ja som zvolil ryžu.