Splynutie chutí fotorecept

klimeczek - fotkaklimeczek, 15. júla 2015
Splynutie chutí (fotorecept)
Foto: klimeczek

Moje večné experimentovanie sa podpísalo aj pod chuťou tohto jedla. Tento recept je čistá improvizácia. A vôbec sa za toho nehanbím - práve naopak! Miesia sa v ňom chute rôznych kontintentov. Na oko to je čosi ázijské, kakaom to pripomína Afriku, vôňou po karí Indiu a stopkatým zelerom to na mňa pôsobí európsky :-) nebojte sa experimetovať s vyskúšajte.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ČL
50 g
50 g
50 g
1 ks
30 g
1 vrecko
1 ČL
1 PL
2 PL
300 ml
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na kokosovom oleji orestujeme horčicové semienko, cibuľu a stonkový zeler. Pridáme korenie garam masala, papriku, kari a krátko orestujeme. Pridáme čínske huby. Zalejeme vývarom. Kratko povaríme. Pridáme bambusové plátky a ananás.

    Splynutie chutí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jemne redukujeme. Pridáme kakao, čili a zahustíme jemne solamylom. Dochutíme sójovou omáčkou.

    Splynutie chutí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s čínskymi rezancami alebo ryžou.
    Dobrú chuť prajem !!!

    Splynutie chutí (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu