Splynutie chutí fotorecept

klimeczek - fotkaklimeczek, 15. júla 2015
Splynutie chutí (fotorecept)
Foto: klimeczek

Moje večné experimentovanie sa podpísalo aj pod chuťou tohto jedla. Tento recept je čistá improvizácia. A vôbec sa za toho nehanbím - práve naopak! Miesia sa v ňom chute rôznych kontintentov. Na oko to je čosi ázijské, kakaom to pripomína Afriku, vôňou po karí Indiu a stopkatým zelerom to na mňa pôsobí európsky :-) nebojte sa experimetovať s vyskúšajte.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ČL
50 g
50 g
50 g
1 ks
30 g
1 vrecko
1 ČL
1 PL
2 PL
300 ml
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na kokosovom oleji orestujeme horčicové semienko, cibuľu a stonkový zeler. Pridáme korenie garam masala, papriku, kari a krátko orestujeme. Pridáme čínske huby. Zalejeme vývarom. Kratko povaríme. Pridáme bambusové plátky a ananás.

    Splynutie chutí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jemne redukujeme. Pridáme kakao, čili a zahustíme jemne solamylom. Dochutíme sójovou omáčkou.

    Splynutie chutí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s čínskymi rezancami alebo ryžou.
    Dobrú chuť prajem !!!

    Splynutie chutí (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Vsechno se to mlati a kdyby ne, tak nechapu smysl cele te fuze. Neverim, ze to nekdy zopakujes. V jednoduchosti je krasa i kdyz je v jidle koreni. Urcite se ale usmej, ve zlem vuci tobe koment rozhodne neni. Kdyz ti to chutna, tak je to v poradku.
V ochucovaní som skôr minimalista, ale niekedy ma príjemne prekvapí zdanlivo neprijateľná kombinácia. Tu si chuť ale absolútne neviem predstaviť, karí a kakao mi je najdivnejšie, možno keby sa jedno z nich vynechalo, bola by som ochotná to ochutnať. Niekedy je menej viac akokoľvek rád človek experimentuje. Pre mňa šialené!:-)
Asi kazdy z nas co casto vari prechadza fazami experimentov s chutami - ingrediencami.Co je na tom zle? Niekdo ostane a vari komplexne fuzie a dakdo ide spat k jednoduchosti. Len pokracuj a skusaj. Cheers
Ďakujem za komenty... Veľmi si každý jeden vážim. Kritika nech je akákoľvek posúva. Ja zrejme vždy budem variť pocitovo :-) to som celý ja. @micanela surovín je v jedle 5 zvyšok sú koreniny, prepotrebný tuk a vývar... Pre mňa to je originálne a odvážne. Ale prečo nie? @2010 @junior @marcel83 ďakujem
keď možno podávať napr. kurča na ananáse, alebo okoreniť mäsko škoricou, medom, prečo by nebolo možné aj kakaom ? nezvykli sme, ale určite to nikomu neublíži. V rúznych "ázijských" reštauráciách podávajú také miš- maš , hopel- popel alebo talmeš- balmeš a veru nie je to zlé. Ja by som to skúsila jesť.

Pridaj komentár k receptu: