Špenátový šalát so sušenými paradajkami v medovo-horčicovej zálievke

mitzy - fotkamitzy, 15. júna 2017
Špenátový šalát so sušenými paradajkami v medovo-horčicovej zálievke
Foto: mitzy

Šalát vynikajúcej chuti na letné večery ;)

2
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

1 bal (listy)
190 g
1 bal
10 ks
  (šťavel, saturejka)
 hrsť
Zálievka:
2 PL
1 PL
2 PL (alebo olivový za studena lisovaný)
 štipka
1-2 strúčiky
pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Listy špenátu umyjeme a necháme stiecť vodu. Vložíme ich do misy, kam prelejeme sušené paradajky s kaparami aj s olejom. Paradajky potom povyberáme a pokrájame na štvrťky na doske a vrátime do misy. Pridáme čierne olivy nakrájané na kolieska, pokrájanú mozzarellu a nasekané čerstvé bylinky a lieskové orechy. (Mala som balenie mini mozzarella Galbani - prekrojila som na štvrťky, ak použijete celú mozzarellu nakrájajte ju na malé kúsky. Sušené paradajky som použila Franz Josef a olivy bez kôstky Giana z fľaše 140 g.)

  2. 2

    Zálievku pripravíme zmiešaním oleja, horčice, medu, prelisovaného cesnaku, štipky soli a pár kvapiek citrónu.

    Špenátový šalát so sušenými paradajkami v medovo-horčicovej zálievke - obrázok 2
  3. 3

    Šalát chutí výborne, harmonicky a sviežo a zálievka mu dá konečnú bodku. Ja som ku nemu upiekla domáce ciabatty podľa receptu od @Grenadka (kde som využila zvyšné čierne olivy.)

    Špenátový šalát so sušenými paradajkami v medovo-horčicovej zálievke - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

haji
Salátek jako lusk, k tomu čerstvá ciabatta, hmm jsi děvče šikovné! Já včera a dnes pekla chlebík. V tom vedru pečení je za trest, ne za odměnu. Hezký večer, milá @Mitzy !
1x mitzy
mitzy
Ďakujem vám kočky :) @Haji ale voňavý chlebík je zas odmenou. Takže to máš vyvážené. Inak mi občas pri téme chleba napadne obľúbená zhýralá Mária Antoinetta a jej výrok (či už pravdivý alebo vymyslený nechám na historikoch) "Keď nemajú na chleba, nech jedia koláče". Ja viem, kruté časy, iné pozadie, ale mne sa ten výrok inak strašne ráta, lebo je častokrát ľahšie upiecť koláč ako dobrý chleba. A ešte sa mi vybaví mesto Cheb. @Stanci vymením za gnocchi ::)
1x haji
haji
@Mitzy (16.6.2017 05:21)
Rádo se stalo, milá @Mitzy , chlebík je výborný. Vychytaný je z části. Kváskové těsto se chová podle sebe, mě bere jako statiku, žije si svým životem. A tak je to, zvlášť teď v létě, velká sranda, či nakysne, prekysne, hraje si so mnou ako kočka s myšou. Hlavní je, že je pokaždé jedlý. Už jsem upekla i desku, v začátcích. Každý začátek je těžký. Teď už jenom dolaďuji.Chleba je Boží Dar! Přeji krásný den a fajn víkend! U nás popršelo a ještě bude. Hurá! Hladím všechny kočky!
1x mitzy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia