Špenátový koláč z kukuričnej múky fotorecept

eldina - fotkaeldina, 23. januára 2014
Špenátový koláč z kukuričnej múky (fotorecept)
Foto: eldina

mala som chuť na špenát, ale nie v obvyklej forme a aj mäsa mám už plné zuby/resp.žalúdok/..:)..takže pre zmenu varianta s kukuričnou múkou..

45 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

1 bal.
250 ml
250 ml
3 ks
200 ml
250 g
1 bal.
200 g
2 PL na posypanie
podľa podtreby
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme: (tvaroh-akýkoľvek, nie je dôležité akej konzistencie, jeho množstvo si tiež môžte prispôsobiť, ako má kto rád.. smotana -ak chcete koláč potrieť po upečení, ak nie-netreba/

    Špenátový koláč z kukuričnej múky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    trúbu predhriať na 250°C, špenát spariť, scediť a posypať trochou kukuričnej múky (pomiešať)....nakoľko predpokladám, že sa v diskusii vyskytne otázka-čo je to trochu-povedzme 1 PL..:)......../šľak ide človeka trafiť, ked vidí, čo zostane z balenia špenátu, ked sa sparí!!/..:)

    Špenátový koláč z kukuričnej múky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    v miske vymiešať vajcia, kefír, olej /samozrejme mixérom/, posoliť p.p., pridať tvaroh, PDP a kukuričnú múku..dobre vymiešať a nechať cca 10 minút "napučať"-ak má niekto instantnú kukuričnú múku, už nemusí..

    Špenátový koláč z kukuričnej múky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    väčší plech potrieť maslom či olejom a posypať kukuričnou múkou

    Špenátový koláč z kukuričnej múky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    špenátovú masu zľahka zapracovať do "cesta"-neodporúčam mixérom, ak nechcete mať zelený maglajz a vyliať na plech

    Špenátový koláč z kukuričnej múky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    dať piecť na 250 °C cca 10 minút, potom znížiť teplotu na 200 °C a plech prekryť papierom na pečenie..piecť ešte cca 20 minút..

    Špenátový koláč z kukuričnej múky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    kto chce, môže zahorúca premazať kyslou smotanou, či trochou masla../na obrázku je koláč hned po nanesení smotany, ktorá sa rýchlo vpije/

    Špenátový koláč z kukuričnej múky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    kto chce zmenu, môže pridať namiesto špenátu aj mangold, či žihľavu../možno už aj rastie, ako tak pozerám z okna na to jarné počasie/..:)))....takéto rychloffky ja veru môžem, je pre hladných lenivcov ..:)....do času prípravy dám 45 min, ale manuálna práca trvá max 5 min, čaká sa cca 10 min , pečenie cca 30 min

    Špenátový koláč z kukuričnej múky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
"zlevanki" mam rada na vsetky sposoby...taku podobnu robim s mangoldom...este mi aj teraz rastie na zahrade...ohromne vdacna zelenina...bolo by ho načim obrat lebo hlasia mrazy...a pochutit si na Tvojej dobrote :)

Pridaj komentár k receptu: