Špenátová roláda

mracik9 - fotkamracik9, 1. apríla 2013
Špenátová roláda
Foto: mracik9

Pôvodne to mal byť prívarok,ale táto roláda je omnoho lepšia.

10
porcií
35 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
3 ks
5 PL
2 ks
plnka:
125 g
1 bal. (može byt aj v črievku )
2 ks
2 ks
trochu
trochu
trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špenátové cesto si pripravíme vyšľahaním celých vajec do ktorých som pridala rozmrazený a odkvapkaný špenát s cesnakom.Nakoniec pridám múku zo soľou a čierným korením.Plech si vysteliem papierom a nalejem naň cesto.

    Špenátová roláda - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme pri 180 st C 20 minút.Upečené cesto aj z papierom zrolujem. Medzi tým som si pripravila plnku. Maslo,syr a cesnak dôkladne spolu vymiešame,Dochutíme soľou, čierným korením a postupne primiešame postrúhanú papriku.

  3. 3

    Keď už je cesto vychladené,odstránime z neho papier,natrieme plnkou a pokrájanými vajíčkami.Zrolujeme naspäť do rolády,zabalíme a necháme vychladiť aspoň hodinku.Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
robievam ju tiež, len mám iný recept:400 gr.mrazený špenát, 3 vajcia, 120 gr. polohr. múka, cesnak, olej PL. Žĺtky sa vmiešajú do rozpusteného špenátu a z bielkov sa pridá sneh.