Špenátová pizza (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Moja obľúbená :-)

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Postup

  1. múku preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, do nej rozdrobíme droždie a zalejeme vlažnou vodou, prikryjeme a necháme vzísť kvások. Potom pridáme olej a soľ a vypracujeme cesto. Prikryté necháme kysnúť asi hodinu. Vykysnuté cesto si rozdelíme na štyri časti.
  2. čerstvý špenát prelejeme horúcou vodou a necháme na sitku odkvapkať
  3. Paradajkový základ si pripravíme z drvených rajčín v tetrapacku (alebo pretlaku, ten ale treba viac dochutiť) pridáme pretlačený cesnak, soľ, čerstvú bazalku a oregáno... cesto rukami roztiahneme na veľkosť formy, potrieme paradajkovým základom
  4. na to poukladáme špenát a kolieska mozarelly
  5. pečieme na 250°C 8-10 minút
  6. kto nemá rád špenát môže si spraviť napr. šunkovo-šampiňónovú..... z tohto množstva som urobila štyri stredne veľké pizze