Špenátová pizza (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Moja obľúbená :-)
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút na 250 °C |
Postup- múku preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, do nej rozdrobíme droždie a zalejeme vlažnou vodou, prikryjeme a necháme vzísť kvások. Potom pridáme olej a soľ a vypracujeme cesto. Prikryté necháme kysnúť asi hodinu. Vykysnuté cesto si rozdelíme na štyri časti.
- čerstvý špenát prelejeme horúcou vodou a necháme na sitku odkvapkať
- Paradajkový základ si pripravíme z drvených rajčín v tetrapacku (alebo pretlaku, ten ale treba viac dochutiť) pridáme pretlačený cesnak, soľ, čerstvú bazalku a oregáno... cesto rukami roztiahneme na veľkosť formy, potrieme paradajkovým základom
- na to poukladáme špenát a kolieska mozarelly
- pečieme na 250°C 8-10 minút
- kto nemá rád špenát môže si spraviť napr. šunkovo-šampiňónovú..... z tohto množstva som urobila štyri stredne veľké pizze
|