Foto: elixir
Bola dnes ako príloha k obedu. Ešte budem musieť trošku popracovať na jej forme. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme si vopred variť zemiaky v šupke.
-
2
Plnka: Suroviny.
-
3
Najskôr si rozohrejeme olej na panvici a opražíme cibuľku.
-
4
Keď je sklovitá, pridáme špenát a rozohrejeme na slabšom plameni.
-
5
Keď je špenát rozohriaty, zjemníme ho mliekom a necháme odpariť tekutinu. Pridáme prelisovaný cesnak.
-
6
Osolíme a okoreníme zmes... ak treba, na zahustenie pridáme strúhanku. Necháme chladnúť.
-
7
Cesto: Suroviny.
-
8
Uvarené a očistené zemiaky roztlačíme.
-
9
Pridáme k nim vajíčko, múku, krupicu a vypracujeme cesto.
-
10
Cesto rozdelíme na polovice a rozvaľkáme.
-
11
Potrieme špenátovou plnkou, zrolujeme, starostlivo uzavrieme okraje a trošku vytvarujeme, aby bola okrúhlejšia, nie ploská. Dáme variť do vody na 20 minút.
-
12
Servírujeme napr k mäsu. Z tohto množstva vyjdú dva kusy. Jeden kus poslúži ako príloha k obedu pre dvoch. Dá sa použiť i ako predjedlo, keď napríklad knedľu posypeme opraženou cibuľkou a polejeme troškou masla, alebo akokoľvek - je to na vás.
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakova-rolada-nateplo-aj-nas...
mám tam niečo podobné, aj s návodom na varenie...