Špenátová knedľa (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Bola dnes ako príloha k obedu. Ešte budem musieť trošku popracovať na jej forme. :)

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme si vopred variť zemiaky v šupke.
  2. Plnka: Suroviny.
  3. Najskôr si rozohrejeme olej na panvici a opražíme cibuľku.
  4. Keď je sklovitá, pridáme špenát a rozohrejeme na slabšom plameni.
  5. Keď je špenát rozohriaty, zjemníme ho mliekom a necháme odpariť tekutinu. Pridáme prelisovaný cesnak.
  6. Osolíme a okoreníme zmes... ak treba, na zahustenie pridáme strúhanku. Necháme chladnúť.
  7. Cesto: Suroviny.
  8. Uvarené a očistené zemiaky roztlačíme.
  9. Pridáme k nim vajíčko, múku, krupicu a vypracujeme cesto.
  10. Cesto rozdelíme na polovice a rozvaľkáme.
  11. Potrieme špenátovou plnkou, zrolujeme, starostlivo uzavrieme okraje a trošku vytvarujeme, aby bola okrúhlejšia, nie ploská. Dáme variť do vody na 20 minút.
  12. Servírujeme napr k mäsu. Z tohto množstva vyjdú dva kusy. Jeden kus poslúži ako príloha k obedu pre dvoch. Dá sa použiť i ako predjedlo, keď napríklad knedľu posypeme opraženou cibuľkou a polejeme troškou masla, alebo akokoľvek - je to na vás.