Špenátová knedľa (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Bola dnes ako príloha k obedu. Ešte budem musieť trošku popracovať na jej forme. :)
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme si vopred variť zemiaky v šupke.
- Plnka: Suroviny.
- Najskôr si rozohrejeme olej na panvici a opražíme cibuľku.
- Keď je sklovitá, pridáme špenát a rozohrejeme na slabšom plameni.
- Keď je špenát rozohriaty, zjemníme ho mliekom a necháme odpariť tekutinu. Pridáme prelisovaný cesnak.
- Osolíme a okoreníme zmes... ak treba, na zahustenie pridáme strúhanku. Necháme chladnúť.
- Cesto: Suroviny.
- Uvarené a očistené zemiaky roztlačíme.
- Pridáme k nim vajíčko, múku, krupicu a vypracujeme cesto.
- Cesto rozdelíme na polovice a rozvaľkáme.
- Potrieme špenátovou plnkou, zrolujeme, starostlivo uzavrieme okraje a trošku vytvarujeme, aby bola okrúhlejšia, nie ploská. Dáme variť do vody na 20 minút.
- Servírujeme napr k mäsu. Z tohto množstva vyjdú dva kusy. Jeden kus poslúži ako príloha k obedu pre dvoch. Dá sa použiť i ako predjedlo, keď napríklad knedľu posypeme opraženou cibuľkou a polejeme troškou masla, alebo akokoľvek - je to na vás.