Špargľova polievka
Špargľova polievka (fotorecept)
Autor receptu: slavkabis
Výborná polievka, ktorá rýchlo zasýti vďaka krémovej
konzistencii.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masle speníme nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme nakrájané očistené zemiaky a poprášime múkou. Chvíľu restujeme.
- Zalejeme vodou tak, aby všetky zemiaky boli ponorené vo vode. Ale nie veľa vody, aby polievka nebola riedka.
- Špargľu očistíme, odrežeme cca 1 až 1,5 cm z konca. Aj hlavičky odrežeme, ktoré si chvíľu povaríme a môžeme použiť ako ozdobu v tanieri s polievkou.
- Špargľu nakrájame na menšie kúsky a pridáme k zemiakom. Osolíme a okoreníme. Varíme do mäkka.
- Následne ponorným mixérom všetko rozmixujeme a polievku cez sitko prelejeme do druhého hrnca.
Robíme tak preto, aby sitko zachytilo vláknité časti špargle.
- K polievke nalejeme smotanu na varenie podľa potreby. Necháme zovrieť a podávame podľa chuti, pokvapkáme olivovým olejom, bylinkami či krutónmi.