Špargľova polievka

Špargľova polievka (fotorecept)

Autor receptu: slavkabis

Výborná polievka, ktorá rýchlo zasýti vďaka krémovej konzistencii.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle speníme nakrájanú cibuľu do sklovita.
  2. Pridáme nakrájané očistené zemiaky a poprášime múkou. Chvíľu restujeme.
  3. Zalejeme vodou tak, aby všetky zemiaky boli ponorené vo vode. Ale nie veľa vody, aby polievka nebola riedka.
  4. Špargľu očistíme, odrežeme cca 1 až 1,5 cm z konca. Aj hlavičky odrežeme, ktoré si chvíľu povaríme a môžeme použiť ako ozdobu v tanieri s polievkou.
  5. Špargľu nakrájame na menšie kúsky a pridáme k zemiakom. Osolíme a okoreníme. Varíme do mäkka.
  6. Následne ponorným mixérom všetko rozmixujeme a polievku cez sitko prelejeme do druhého hrnca. Robíme tak preto, aby sitko zachytilo vláknité časti špargle.
  7. K polievke nalejeme smotanu na varenie podľa potreby. Necháme zovrieť a podávame podľa chuti, pokvapkáme olivovým olejom, bylinkami či krutónmi.