Španielsky vtáčik z mletého mäsa fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 11. januára 2014
Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept)
Foto: gordonko

.... vraj sa to dá. Tak prečo to neskúsiť?

45-60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 - 4 ks
1 ks
8 plátky
2 kocky
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    mleté mäso premiešame zo solou , vajíčkom a čierným korenim ..... keby bolo riedké dohustíme trochu strúhankou

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    mäso si ,,uplácame medzi dvomi igelitovými sáčky

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na ,,placku,, mäsa natrieme horčicu , pridáme slaninu štvrťku vajíčka na tvrdo ...

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme dietnú salámu a uhorku

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    za pomoci sáčku mäso uzavrieme - vytlačiť vzduch

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    takto si pripravíme aj ostatné

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na rozpálenom oleji osmahneme zo všetkých strán a vyberieme von

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na vípeku si osmahneme nadrobno pokrájanú cibulu pridáme šampiňony , nasekaný zbytok vajec uvarených na tvrdo a uhorku

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    podlejeme vývarom z bujónových kostek

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    vrátime mäso nazpäť a povarýme 30 - 40 minut

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ja som si to dal z ryžou ... DOBRÚ CHUŤ

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Že by tu niekto niečo kázal mi nie je povedomé, ja tiež robievam takto a neviem pôvod, ale receptík je pekný a chutný, vďaka za pripomenutie...
Tak tento recept ma zaujal , lebo toto jedlo mám veľmi rád a robiť ho dnes v originálnom prevedení nie je tak jednoduché , rozpočet nepustí.
Vďaka za nápad ja už dávno tvrdím , že to čo je z Nitry a okolia nemôže byť zlé. Neskromne sa priznám že aj keď som viac než 40 rokov východniar aj ja som z blízkeho okolia tohoto mesta.
@baobab no aby som Ta uspokojil tak dávam na vedomosť , že fotku španieľského vtáčika z mletého mäsa som videl na FB ( tedy nieje to môj výmysel ) ,,, suroviny sú zo postarších receptou - španielský vtáčik sa robí skoro rovnako všade a to ,,upatlanie,, + šampiňony už je z mojej hlavy ...... dúfam že som Ta patrične uspokojil ak nie doplním .....