.... vraj sa to dá. Tak prečo to neskúsiť?
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
3 - 4 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
8 plátky |
|
|
|
|
|
|
|
2 kocky |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
potrebné suroviny
-
2
mleté mäso premiešame zo solou , vajíčkom a čierným korenim ..... keby bolo riedké dohustíme trochu strúhankou
-
3
mäso si ,,uplácame medzi dvomi igelitovými sáčky
-
4
na ,,placku,, mäsa natrieme horčicu , pridáme slaninu štvrťku vajíčka na tvrdo ...
-
5
pridáme dietnú salámu a uhorku
-
6
za pomoci sáčku mäso uzavrieme - vytlačiť vzduch
-
7
takto si pripravíme aj ostatné
-
8
na rozpálenom oleji osmahneme zo všetkých strán a vyberieme von
-
9
na vípeku si osmahneme nadrobno pokrájanú cibulu pridáme šampiňony , nasekaný zbytok vajec uvarených na tvrdo a uhorku
-
10
podlejeme vývarom z bujónových kostek
-
11
vrátime mäso nazpäť a povarýme 30 - 40 minut
-
12
ja som si to dal z ryžou ... DOBRÚ CHUŤ
Vďaka za nápad ja už dávno tvrdím , že to čo je z Nitry a okolia nemôže byť zlé. Neskromne sa priznám že aj keď som viac než 40 rokov východniar aj ja som z blízkeho okolia tohoto mesta.