Španielsky vtáčik z mletého mäsa fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 11. januára 2014
Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept)
Foto: gordonko

.... vraj sa to dá. Tak prečo to neskúsiť?

45-60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 - 4 ks
1 ks
8 plátky
2 kocky
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    mleté mäso premiešame zo solou , vajíčkom a čierným korenim ..... keby bolo riedké dohustíme trochu strúhankou

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    mäso si ,,uplácame medzi dvomi igelitovými sáčky

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na ,,placku,, mäsa natrieme horčicu , pridáme slaninu štvrťku vajíčka na tvrdo ...

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme dietnú salámu a uhorku

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    za pomoci sáčku mäso uzavrieme - vytlačiť vzduch

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    takto si pripravíme aj ostatné

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na rozpálenom oleji osmahneme zo všetkých strán a vyberieme von

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na vípeku si osmahneme nadrobno pokrájanú cibulu pridáme šampiňony , nasekaný zbytok vajec uvarených na tvrdo a uhorku

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    podlejeme vývarom z bujónových kostek

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    vrátime mäso nazpäť a povarýme 30 - 40 minut

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ja som si to dal z ryžou ... DOBRÚ CHUŤ

    Španielsky vtáčik z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

34 komentárov k receptu
Slinky sa mi zbiehajú...uložené, vyskúšam zajtra. Ináč robievam stratené vajcia - mäsovú roládu, ale toto je niečo nové.
Dávno som nerobila,ale Tvoj recept sa mi páči,lebo mleté masko často robievam.Je ľahko stráviteľné.Určite urobím,keď moja polovička dorazí domov.Pekne si nafotil.
Tak tento recept ma zaujal , lebo toto jedlo mám veľmi rád a robiť ho dnes v originálnom prevedení nie je tak jednoduché , rozpočet nepustí.
Vďaka za nápad ja už dávno tvrdím , že to čo je z Nitry a okolia nemôže byť zlé. Neskromne sa priznám že aj keď som viac než 40 rokov východniar aj ja som z blízkeho okolia tohoto mesta.
@baobab no aby som Ta uspokojil tak dávam na vedomosť , že fotku španieľského vtáčika z mletého mäsa som videl na FB ( tedy nieje to môj výmysel ) ,,, suroviny sú zo postarších receptou - španielský vtáčik sa robí skoro rovnako všade a to ,,upatlanie,, + šampiňony už je z mojej hlavy ...... dúfam že som Ta patrične uspokojil ak nie doplním .....
No práve sa mi to dusi, síce v rúre ale nevadí :-) z kika mäsa sa mi zdalo že bude málo ( varím na dva dni pre 4clennu rodinu + manželovi do práce) tak som to robila z 1,5 kg a samozrejme mi to nevoslo do hrnca lebo sú Obrovskeeeeeee :-) ale už len tá vôňa, príde mi to lepšie ako z nemleteho mäsa....
@gordonko , dnes som skúsila španielsky vtáčik podľa teba, len som ho urobila čiste z pomletého hovädzieho krku, zabalila jednotlivé porcie do namočeného papiera na pečenie a upiekla v rúre. Španieláky boli skvelé, ďakujem za výborný nápad:-)
Aj mne sa to velmi paci! Vtaciky som nerobila uz celu vecnost :-/ Ale takto v mletom mase je to super napad a je to aj ovela skor hotove! ;-) Urcite sa necham inspirovat,dakujem ;-)
Dnes som ich robil z mletého mäsa podľa receptu.Mne sa až tak pekne tvarovo nepodarili.Osmahol som ich na masti,a potom na malom pekáčiku v mini piecke 1/2 hodinu zapiekol pri teplote 150 C.Medzitým som urobil omáčku tak ako je opísaná.Bola síce dobrá,ale odobral som časť omáčky,rozmixoval,pridal smotanu,trochu horčice a cukru(len tak zo zvedavosti,lebo rád experimentujem) a mne aj mojej žene sa páčila aj druhá varianta.Takže hodnotím ako výborný recept.
@gordonko ,dnes boli vtaciky Podla teba sucastou nedelneho obeda. Okrem sampinonov,ktore mi chybali som recept dodrzala.Aj mne sa po opeceni trochu otvarali,ale zviazala som ich nitkou ako klasicke vtaciky a nasledne dala do omacky,uz drzali :-) k zvysku masa asi 150 g som pidala este trochu udusenej ryze z predosleho dna, spravila som mensiich vtacikov a naplnila nimi dve papriky,ktore som upiekla v rure s cesna ko vym maslom. Priznam sa, ze hoci obidve verzie nam velmi chutili, mne ta paprikova chutila viac :-). Takze ich budem robievat na striedacku, nech je nejaka spravodlivost, aspon v kuchyni :-)

Pridaj komentár k receptu: