Foto: zuzanka1367
Ak Vám chutia koláče, kde nie je maslový krém, tak sa pristavte :)
príprava
na 185 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
100 g |
|
80 -100 g |
|
8 g |
|
2 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
1,5 dl uvarená silná |
|
0,2 dl |
|
250 g sušené |
|
100 g posekané |
|
Na potretie: | |
Na potretie : | |
(alebo kyslý lekvár) |
|
Postup
-
1
Ako prvé si uvaríme riadne silnú zrnkovú kávu, necháme ju vychladnúť. V jednej miske si zmiešame suché suroviny, múku, cukor, soľ, PDP. Vločky si sparíme vriacou vodou a pridáme k múke, slivky nakrájame na 1/4 a zalejeme horúcou vodou.
-
2
Tekuté prísady, smotanu, vajce, vychladnutú kávu, likér spolu vymiešame. Prilejeme k suchým prísadám a spolu dobre premiešame. Prisypeme posekané orechy a z vody stečené slivky. Dobre premiešame. Tortovú formu s priemerom 28 cm vystelieme papierom na pečenie, boky trochu pretrieme olejom, alebo maslom a vymiešanou hmotou naplníme formu. Rúru si predhrejeme na 185 stupňov a pečieme zhruba 35 minút. Z rúry sa šíri lákavá kávová vôňa :)
-
3
Necháme vychladnúť, vyberieme z formy, prekrojíme a natrieme, ja som použila datlový krém vlastnej výroby, http://varecha.pravda.sk/recepty/datlovy-krem-s-horkou-cokoladou-fotorecept/58385-recept.html , alebo nejakým pikantným lekvárom, prípadne nemusíte vôbec...
-
4
Prikryjete prekrojeným vrchom a necháte trochu prepojiť chute. A je hotovo, je len na Vás , či si ho po vrchu pocukrujete, natriete čokoládou... Ja som dala cukru 80 g nie je presladený, ale ak máte radšej sladké, dajte si 100-110 g.
Diskusia k receptu