Foto: 27janka
Dnes maškrtíme zdravo, bez bielej múky a cukru. O špaldovej múke som už písala, že je ľahšie stráviteľná, lepšie zasýti a pri jej konzumácii Zobraziť celý popisDnes maškrtíme zdravo, bez bielej múky a cukru. O špaldovej múke som už písala, že je ľahšie stráviteľná, lepšie zasýti a pri jej konzumácii sa tak intenzívne neukladá tuk v tele. Preto po nej siaham častejšie. Som už dáma v najlepších rokoch, no stále chcem vyzerať k svetu. Nám koláčiky zo špaldovej múky chutia v kombinácii s ovocím, orieškami, strúhaným kokosom.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny a ideme na to: Múku zmiešame so škoricou a bezfosfátovým kypriacim práškom do pečiva.
-
2
Vajíčka si vyšľaháme s cukrom, pridáme kokosový olej a jogurt. Mala som pripravený jeden grécky 150 g, zdalo sa mi to málo, tak som ešte pridala 100 g z druhého jogurtu a poriadne vyšľaháme. Potom spojíme s múkou premiešanou so škoricou a pr. do pečiva.
-
3
Formu na pečenie si vymastíme kokosovým olejom a vysypeme strúhaným kokosom.
-
4
Do pripravenej formy vylejeme cesto, ozdobíme ovocím a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C 35 minút.
-
5
Koláčik je upečený, ideme zdravo maškrtiť....
ďakujem, koláčik sa piekol, kým som plnila kurča, rýchly a zdravý...
máš pravdu, jahôdky sú výborné, najmä zo záhrady, naše ešte nie sú tak sme kúpili Bio ......