Špaldovo-pohánkové palacinky s domácim malinovým chia džemom
Barbora Kyšková
autorka vegánskeho blogu ReBarbora a členka Šuhajíkov pri panvici, 8. júna 2021
autorka vegánskeho blogu ReBarbora a členka Šuhajíkov pri panvici, 8. júna 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
100 g |
|
650 ml (alebo sójové) |
|
štipka |
|
Malinový džem s chia semienkami: | |
150 g mrazené |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Malinový džem s chia semienkami: Maliny necháme asi 10 minút povariť bez pridania vody. Potom ich vo vysokej nádobe rozmixujeme, primiešame javorový sirup a chia semienka. Počas nasledujúcich 15 minút džem každých 5 minút premiešavame, aby sa chia semienka spolu nezlepili.
- 2
Cesto: Do mlieka izbovej teploty metličkou postupne primiešavame preosiatu múku a nakoniec pridáme aj štipku soli. Do tohto palacinkového cesta nedávame ani cukor, ani olej. Mandľové mlieko je totiž trochu sladké. Palacinky na minime kokosového oleja smažíme z oboch strán.
- 3
Palacinky naplníme džemom a ozdobíme mandľovým jogurtom, kakaom a čerstvým alebo lyofilizovaným ovocím.
Tiež palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu