Klasické maslové rožky so špaldovou múkou.
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z teplej vody, cukru a droždia si pripravíme kvások.
- 2
Zmiešame všetky suché ingrediencie, maslo a pridáme vzídený kvások. Vypracujeme hladké, nelepivé cesto a necháme ho podkysnúť, kým zdvojnásobí objem.
- 3
Cesto rozdelíme na 4 kusy a vyvaľkáme cca 5 mm hrubé trojuholníky. Tie potrieme trochou vody a zrolujeme. Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 20 minút podkysnúť.
- 4
Jemne potrieme roztopeným maslom a pečieme v rúre 20 minút pri 200 °C.
- 5
Hotové rožky necháme vychladnúť na mriežke.
Tiež Špaldové rožky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Mne tieto práve chuťovo vyhovujú najviac. A povrch, to bola skôr náhoda. 😀
Poradie surovín je popísané v postupe. Sušené kvasnice vykysnú a cesto nevážim.