Špaldové rožky

Špaldové rožky

Autor receptu: crenai

Klasické maslové rožky so špaldovou múkou.

4
porcie
120 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z teplej vody, cukru a droždia si pripravíme kvások.
  2. Zmiešame všetky suché ingrediencie, maslo a pridáme vzídený kvások. Vypracujeme hladké, nelepivé cesto a necháme ho podkysnúť, kým zdvojnásobí objem.
  3. Cesto rozdelíme na 4 kusy a vyvaľkáme cca 5 mm hrubé trojuholníky. Tie potrieme trochou vody a zrolujeme. Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 20 minút podkysnúť.
  4. Jemne potrieme roztopeným maslom a pečieme v rúre 20 minút pri 200 °C.
  5. Hotové rožky necháme vychladnúť na mriežke.