Špaldové rožky
Špaldové rožky
Autor receptu: crenai
Klasické maslové rožky so špaldovou
múkou.
4 porcie |
120 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Z teplej vody, cukru a droždia si pripravíme kvások.
- Zmiešame všetky suché ingrediencie, maslo a pridáme vzídený kvások. Vypracujeme hladké, nelepivé cesto a necháme ho podkysnúť, kým zdvojnásobí objem.
- Cesto rozdelíme na 4 kusy a vyvaľkáme cca 5 mm hrubé trojuholníky. Tie potrieme trochou vody a zrolujeme. Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 20 minút podkysnúť.
- Jemne potrieme roztopeným maslom a pečieme v rúre 20 minút pri 200 °C.
- Hotové rožky necháme vychladnúť na mriežke.