Špaldové pagáče
Špaldové pagáčiky
Autor receptu: mary81
24 porcií |
20 minút na 180 °C |
Postup- Z teplého mlieka, cukru a droždia urobíme kvások.
- Vo veľkej mise zmiešame múky, soľ, žĺtky, roztopené maslo a napokon kvások. Vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť cca 45 min.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, nastrúhame studené maslo a vychladnutý ošúpaný zemiak a posypeme opraženým tempehom pokrájaným nadrobno.
Naplnené cesto preložíme zdola nahor, zhora nadol, sprava doľava, zľava doprava a nakoniec na polovicu a takto necháme kysnúť 20 minút.
- Tento postup (rozvaľkanie - preloženie - kysnutie) zopakujeme ešte dvakrát.
- Cesto nahrubo rozvaľkáme, narežeme nožíkom mriežku a vykrajujeme pagáčiky.
- Prenesieme na vymastený plech, potrieme bielkom a posypeme údenou sladkou paprikou, rascou a sezamom.
- Pečieme pri 180 °C 20 minút.
|