Špaldové bagetky

ada2 - bez fotkyada2, 25. júla 2015
Špaldové bagetky
Foto: ada2

Môžete si skúsiť upiecť doma bagetky z rôznych druhov múk - špaldovej, ražnej a pohánkovej.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
0,5 hrnček
0,5 hrnček
3 PL
1 PL
5 PL
0,5 ks
2 PL
0,5 hrnček
5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z polovice kocky droždia, cukru a mlieka. Hotový kvások vlejeme do zmesi - špaldová, ražná, pohánková múka, semiačka slnečnicové, ľan, voda, olej, rasca, soľ (pohánkovú múku môžeme nahradiť tiež špaldovou). Cesto spolu miešame dovtedy, kým nie je ľahšej konzistencie. Prikryjeme ho a necháme vykysnúť.

    Špaldové bagetky - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí cesta vytvarujeme pomúčenými rukami (špaldovou múkou) malé bagetky. Kladieme na plech s papierom. Pečieme asi 25 - 30 min.

    Špaldové bagetky - obrázok 2
  3. 3

    Z tejto dávky urobíte asi 6 - 7 kusov. Ja ich potom dávam do mrazničky, aby vydržali čerstvé.

    Špaldové bagetky - obrázok 3

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Určite by to šlo aj s kváskom, boli by možno také "hutnejšie", ale je tam aj ražná múka, takže by to bolo možné.
dnes upečené, k vajíčkovému šalátu chutili výborne, pohánkovú múku som vymenila za hladkú chlebovú, odporúčam vyskúšať.

Pridaj komentár k receptu: