Cestoviny
Špagety s lahodným tekvicovým krémom
Autor receptu: redakcia
Postup- Hokkaido tekvicu nie je potrebné
šúpať. Jej šupka rýchlo zmäkne
varením či pečením a je veľmi
chutná. Len ju zvonku umyjeme,
utrieme a potom ostrým nožom
prepolíme. Polovice tekvice zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kusy.
- Cibuľu ošúpeme, prepolíme
a nakrájame nadrobno. Podusíme
ju na oleji vo vhodnom hrnci. Pridáme nakrájanú tekvicu. Môžeme
pridať aj trochu inej zeleniny, napr.
mrkvu. Zároveň pridáme aj soľ
a koreniny. Jemne spolu restujeme,
prilejeme 2 dcl vody a dusíme
domäkka.
- Na záver pridáme smotanu na varenie alebo kokosové
mlieko. Všetko spolu iba chvíľku
prevaríme a potom rozmixujeme
ponorným tyčovým mixérom. Použiť môžeme aj tradičný mixér.
- Špagety uvaríme podľa návodu
a dobre ich premiešame s jemným
tekvicovým krémom. Podávame posypané nastrúhaným
parmezánom.
|