Cestoviny

Špagety s lahodným tekvicovým krémom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Hokkaido tekvicu nie je potrebné šúpať. Jej šupka rýchlo zmäkne varením či pečením a je veľmi chutná. Len ju zvonku umyjeme, utrieme a potom ostrým nožom prepolíme. Polovice tekvice zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kusy.
  2. Cibuľu ošúpeme, prepolíme a nakrájame nadrobno. Podusíme ju na oleji vo vhodnom hrnci. Pridáme nakrájanú tekvicu. Môžeme pridať aj trochu inej zeleniny, napr. mrkvu. Zároveň pridáme aj soľ a koreniny. Jemne spolu restujeme, prilejeme 2 dcl vody a dusíme domäkka.
  3. Na záver pridáme smotanu na varenie alebo kokosové mlieko. Všetko spolu iba chvíľku prevaríme a potom rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom. Použiť môžeme aj tradičný mixér.
  4. Špagety uvaríme podľa návodu a dobre ich premiešame s jemným tekvicovým krémom. Podávame posypané nastrúhaným parmezánom.