Zapekaná tekvica
Špagetová tekvica zapekaná s párkami (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú.* Vzhľadom na to, že dozretá špagetová tekvica vydrží až do jarných mesiacov, nemusí sa nutne skonzumovať na jeseň, hneď po zbere.
3-4 porcie |
80 minút príprava |
Postup
- Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v tlakovom hrnci varím cca 25-30 minút od syčania ventilu, podľa veľkosti, vypnem a nechám trocha vychladnúť). Uvarenú tekvicu rozrežeme po dĺžke na polovice, vyberieme semienka a vidličkou dužinu „vyšpagetujeme“ - vidličkou ťaháme zhora až nadol tekvice, dostaneme pekné špagety). 500 g použijeme na tento recept, zvyšok vyšpagetovanej tekvice, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo. V chladničke vydrží cca 4-5 dní.
- Vyšpagetovanú tekvicu premiešame s 1 lyžicou oleja.
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska narezané párky a krátko opražíme.
- Pridáme ich k tekvici. Osolíme, okoreníme a premiešame.
- Do vymasteného pekáča dáme polovicu tekvice s párkami.
- Posypeme polovicou nastrúhaného syra.
- Dáme druhú polovicu tekvice s párkami.
- Posypeme zvyškom syra.
- Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a upečieme.