Soté na zürišský spôsob (Geschnetzeltes Züricher Art)

ferno - fotkaferno, 3. apríla 2015
Soté na zürišský spôsob (Geschnetzeltes Züricher Art)
Foto: ferno

moje oblubene jedlo,ktorému som pri návšteve reštauracii v Zurichu malokedy odolal :-) tak som si vypytal recept,ktory robím často.

Suroviny

400 g
4 ks
500 g (alebo bravčové)
2 PL
3 PL
150 ml
150 ml
250 ml
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    šampiony si nakrájame na pásiky,šalotku na drobno,mäso (ja používam najčastejšie kuracie) na 1cm kocky.

  2. 2

    olej a 1 PL masla rozohrejeme na panvici a silno na nom opečieme mäso asi 3 minuty.osolíme,okoreníme.vyberieme a udržujeme teplé.

  3. 3

    do panvice dame ostatok masla a podusime na nom šalotku.pridáme šampiony a opekáme.osolíme,okoreníme.vyberieme a udržujeme teplé.

    Soté na zürišský spôsob (Geschnetzeltes Züricher Art) - obrázok 3
  4. 4

    výpek zalejeme vínom.pridáme vývar a smotanu a necháme zovriet.vrátime do panvice mäso a šampiony a povaríme.dochutíme a pridame posekanu pažitku. omáčku zahustim trochou mauzeny rozriedenej vo vode. podávame s rošti,alebo s na masle opečenými špeclami

    Soté na zürišský spôsob (Geschnetzeltes Züricher Art) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Si ma predbehol. :-) Vyborne jedlo. Zürcher Geschnetzeltes je tu aj moje oblubene. Tradicne sa podava s Rösti. Aj ked urcite sa aj Spätzle vyborne hodia. Len s tou Maizenou som sa este pri tomto jedle nestretla.
1x vini55
verim, ze je to dobre podla surovin aj sposobu pripravy, aj ked moc fotogenicke to nie je :-), ja by som majzenu nedala, ale by som radsej tu omacku nechala trochu zredukovat pred vratenim masa do nej,
co to mas za usatu potvoru?