Zapekaná šošovica

Šošovicový prejt s pšenom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Tento recept som vyskúšala prvýkrát pred niekoľkými rokmi. A keďže chutnal, tak ho raz za čas urobím.* U nás ide všetko, čo je pečené, veľmi na odbyt :)

3-4
porcie
30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Šošovicu a pšeno dáme do hrnca, jemne osolíme a zalejeme vodou. Varíme domäkka. Vody nedávame zbytočne veľa, len toľko, aby počas varenia všetka vsiakla. Ak sme dali vody málo, počas varenia dolejeme vriacou vodou.
  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
  3. K uvarenej zmesi šošovice a pšena pridáme orestovanú cibuľu, prelisovaný cesnak, majorán, rascu, osolíme a okoreníme. Dobre premiešame.
  4. Dáme do vymasteného pekáča. Pečieme na 180 °C 20-25 minút.
  5. Podávame so zeleninou alebo s kyslými uhorkami.