Zapekaná šošovica
Šošovicový prejt s pšenom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tento recept som vyskúšala prvýkrát pred niekoľkými rokmi. A keďže chutnal, tak ho raz za čas urobím.* U nás ide všetko, čo je pečené, veľmi na odbyt :)
3-4 porcie |
30 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Šošovicu a pšeno dáme do hrnca, jemne osolíme a zalejeme vodou. Varíme domäkka. Vody nedávame zbytočne veľa, len toľko, aby počas varenia všetka vsiakla. Ak sme dali vody málo, počas varenia dolejeme vriacou vodou.
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
- K uvarenej zmesi šošovice a pšena pridáme orestovanú cibuľu, prelisovaný cesnak, majorán, rascu, osolíme a okoreníme. Dobre premiešame.
- Dáme do vymasteného pekáča. Pečieme na 180 °C 20-25 minút.
- Podávame so zeleninou alebo s kyslými uhorkami.