Foto: dada1612
máme radi túto polievočku...robím ju podľa seba...a vždy do nej okrem šošovice pridám aj niečo navyše :)
8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji speníme cibuľku,pridáme na drobno nakrájanú mladú mrkvu a petržlen...jemne orestujeme...trošku posypeme č.paprikou,pridáme šošovicu,korenie a jemne osolíme.Podlejeme vodou a varíme...Ja som si šošovicu nenamáčala deň vopred takže sa mi varila skoro 2hodiny...
- 2
Ked je šovica uvarená tak polievku zahustíme.voda a múka...necháme dobre prevrieť aby sa nám stratila múková chuť...Pridáme prelisovaný cesnak a podávame s opečeným pečivkom-krutony. Dobrú chuť...!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Moja mama tam dáva aj mlieko.Ale aj táto bez mlieka vyzerá super.
To by som si dala.:-)
2. stačí mať červenú šošovicu a variť ju probližne 15 - 20 minút (prvý-druhý raz skúšať počas varenia,či je už mäkká)
3.skúsiť bez petržlenu, dať variť jeden veľký bobkovýlist.
4. receptov na šošovicovú či fazuľovú polievku je určite aspoň "milión" takže, ako náš starký hovorí o chutiach - niekomu farár, niekomu farárová kuchárka.