Šošovicová polievka

dada1612 - fotkadada1612, 22. júna 2012
Šošovicová polievka
Foto: dada1612

máme radi túto polievočku...robím ju podľa seba...a vždy do nej okrem šošovice pridám aj niečo navyše :)

8
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

150 g - drobná
2  strúčiky
3  ks mladá
3  ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji speníme cibuľku,pridáme na drobno nakrájanú mladú mrkvu a petržlen...jemne orestujeme...trošku posypeme č.paprikou,pridáme šošovicu,korenie a jemne osolíme.Podlejeme vodou a varíme...Ja som si šošovicu nenamáčala deň vopred takže sa mi varila skoro 2hodiny...

  2. 2

    Ked je šovica uvarená tak polievku zahustíme.voda a múka...necháme dobre prevrieť aby sa nám stratila múková chuť...Pridáme prelisovaný cesnak a podávame s opečeným pečivkom-krutony. Dobrú chuť...!

Recept je zaradený do kategórií:
Strukoviny, Polievky, Varené

Diskusia k receptu

emafany
Táto polievka vyzerá super.
Moja mama tam dáva aj mlieko.Ale aj táto bez mlieka vyzerá super.
To by som si dala.:-)
horalka66
díky za typ..jednoduchá a aj pomerne rýchlo uvarená polievočka...teda,keď deň vopred namočíme šošovičku,že? :-)))
orechova
Nuz ja neviem cim to je, ale lacna sosovica zo supermarketu, ktoru kupujem, sa vzdy uvari vcelku rychlo (urcite skor ako za dve hodiny) a tak ju nikdy nenamacam.
kredenc
1. načo, prečo múka??
2. stačí mať červenú šošovicu a variť ju probližne 15 - 20 minút (prvý-druhý raz skúšať počas varenia,či je už mäkká)
3.skúsiť bez petržlenu, dať variť jeden veľký bobkovýlist.
4. receptov na šošovicovú či fazuľovú polievku je určite aspoň "milión" takže, ako náš starký hovorí o chutiach - niekomu farár, niekomu farárová kuchárka.
gabriele
ja ju robim podobne ako autorka tohto receptu...aj s mrkvou aj s petrzlenom a naviac aj so zelerom...nezahustujem mukou...cast polievky pomixujem...pridavam saturejku...a horcicne semienko...je vyborna...kazda sosovica ma trochu inu chut...najlepsie mi chuti francuzska zelena puy sosovica
evina481
ja ju robievam podobne, len nakoniec ešte pridám šlahačku a je taká jemnejšia