Fazuľa s krúpami

Šolet podľa Marcela Ihnačáka

Autor receptu: redakcia

Ide pôvodne o židovské jedlo, dnes má však veľa modifikácií. Základ tvoria krúpy, hus alebo kačica a strukoviny.

2
porcie
150 minút
príprava

Postup

  1. Krúpy uvaríme zvlášť s bobkovým listom, rovnako aj fazuľu (deň predtým ju namočíme) uvaríme s bobkovým listom.
  2. Kačicu upečieme zvlášť. Osolíme ju a upečieme domäkka. Potom mäso oberieme.
  3. Na panvicu dáme kačaciu masť, rozohrejeme ju. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Krátko orestujeme do zlatohneda.
  4. Ďalej pridáme uvarené krúpy a fazuľu, premiešame. Ochutíme soľou a čiernym korením.
  5. Krátko orestujeme a pridáme nakrájané kačacie mäso a majorán. Premiešame a na záver môžeme použiť aj výpek z kačice.
  6. Hotové servírujeme s čerstvo nasekaným kôprom a kyslými uhorkami.