Fazuľa s krúpami
Šolet podľa Marcela Ihnačáka
Autor receptu: redakcia
Ide pôvodne o židovské jedlo, dnes má však veľa modifikácií. Základ tvoria krúpy, hus alebo kačica a strukoviny.
2 porcie |
150 minút príprava |
Postup
- Krúpy uvaríme zvlášť s bobkovým listom, rovnako aj fazuľu (deň predtým ju namočíme) uvaríme s bobkovým listom.
- Kačicu upečieme zvlášť. Osolíme ju a upečieme domäkka. Potom mäso oberieme.
- Na panvicu dáme kačaciu masť, rozohrejeme ju. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Krátko orestujeme do zlatohneda.
- Ďalej pridáme uvarené krúpy a fazuľu, premiešame. Ochutíme soľou
a čiernym korením.
- Krátko orestujeme a pridáme nakrájané kačacie mäso a majorán. Premiešame a na záver môžeme použiť aj výpek z kačice.
- Hotové servírujeme s čerstvo nasekaným kôprom a kyslými uhorkami.