Sójový guláš
Sójový guláš so zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Sója je výborným zdrojom rastlinných bielkovín a iných látok.* Potrebuje dlhé namáčanie, až okolo 24 hodín, ale potom je uvarená pomerne rýchlo. Varím si jej vždy väčšie množstvo a po vychladnutí dám hneď zmraziť. Tak ju mám pripravenú na použitie hocikedy.
4 porcie |
30 (+ varenie sóje) minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
Pridáme na kúsky nakrájané paradajky a cuketu, na rezance narezanú papriku, pretlak a mletú papriku. Podusíme asi 3 minúty.
- Vložíme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Dusíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
- Potom pridáme uvarenú sóju a ešte 5 minút spolu podusíme.
- Podávame s chlebom.
- Varenie sóje: Sóju namočíme do vody na cca 24 hodín. Potom sóju uvaríme, v tlakovom hrnci 25-30 minút. Pozor, nevariť viac, sója sa nerozvarí, ale naspäť stvrdne.