Sójové mäso s ryžou a zeleninovým šalátom

Autor receptu: lelyl

Nevedela som, čo si mám spraviť na večeru ale objavila som sójové mäso, nejakú tú zeleninu a nápad bol na svete.

1
porcia

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si sójové mäso. Všetky suroviny na jeho prípravu dáme do hrnca spolu s vodou, necháme zovrieť, pridáme sójové rezance, stiahneme na najslabší plameň a varíme asi 20 minút. Nálev vylejeme, sójové mäso postláčame aby sme z neho dostali väčšinu nálevu.
  2. Z uvedených surovín si pripravíme marinádu, do ktorej dáme sójové mäso a necháme asi pol hodinu marinovať.
  3. Ryža: v hrnci necháme zovrieť vodu so soľou, pridáme prepláchnutú ryžu a necháme za občasného miešania variť asi 20 minút. (varíme ako cestoviny). Uvarenú ryžu scedíme.
  4. Medzitým si nakrájame šalátové listy na kúsky, uhorky na rezančeky, pór na kolieska. Pridáme čierne korenie, citrónovú šťavu a soľ. Zmiešame a servírujeme na tanier.
  5. Vo woku si rozpálime 1/2 PL oleja, pridáme marinované "mäso" aj s marinádou. Opekáme zo všetkých strán asi 5 minút. Pridáme scedenú ryžu (musí byť tvrdšia), ešte chvíľku opekáme a servírujeme na tanier do stredu šalátu. Dobrú chuť.