Sójové mäso s ryžou a zeleninovým šalátom
Autor receptu: lelyl
Nevedela som, čo si mám spraviť na večeru ale objavila som sójové mäso, nejakú tú
zeleninu a nápad bol na svete.
Postup
- Pripravíme si sójové mäso. Všetky suroviny na jeho prípravu dáme do hrnca spolu s vodou, necháme zovrieť, pridáme sójové rezance, stiahneme na najslabší plameň a varíme asi 20 minút.
Nálev vylejeme, sójové mäso postláčame aby sme z neho dostali väčšinu nálevu.
- Z uvedených surovín si pripravíme marinádu, do ktorej dáme sójové mäso a necháme asi pol hodinu marinovať.
- Ryža: v hrnci necháme zovrieť vodu so soľou, pridáme prepláchnutú ryžu a necháme za občasného miešania variť asi 20 minút. (varíme ako cestoviny). Uvarenú ryžu scedíme.
- Medzitým si nakrájame šalátové listy na kúsky, uhorky na rezančeky, pór na kolieska. Pridáme čierne korenie, citrónovú šťavu a soľ. Zmiešame a servírujeme na tanier.
- Vo woku si rozpálime 1/2 PL oleja, pridáme marinované "mäso" aj s marinádou. Opekáme zo všetkých strán asi 5 minút. Pridáme scedenú ryžu (musí byť tvrdšia), ešte chvíľku opekáme a servírujeme na tanier do stredu šalátu.
Dobrú chuť.