Sobotňajší obed alebo óda na hlivu (fotorecept)
Autor receptu: js9mxd
Priateľ mi doniesol hliivu ustricovú. Bolo jej neúrekom a mraznička plná. Nezostávalo nič iné, len ju spracovať, preto som sa rozhodol navariť sobotňajší obed z hlivy.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Hlivové trsy sú same o sebe nádherné.
- Hlivové trsy rozoberieme tak, aby hlavičky boli bez tvrdých nožičiek.
- Osolíme a obalíme v trojobale
- Obalenú hlivu prichystáme na vyprážanie.
- Vyprážame na mierne rozohriatom oleji.
- Vypraženú hlivu kladieme na servítku, aby sme ju zbavili prebytočného oleja.
- Podávame so zemiakmi a tatárskou. Očistené zemiaky osolíme a dáme uvariť.
- Medzi tým si opražíme cibuľu na masti.
- Uvarené zemiaky zlejeme a dáme na opraženú cibuľu.
- Zľahka premiešame a pridáme posekanú petrželovú vňať.
- Na záver si urobíme mrkvovo kapustový šalát.
- Mrkvu a kapustu nastrúhame, cibuľu pokrájame na drobné kúsky a všetko zmiešame.
- Nakoniec osolíme, pokoreníme, okyslíme a pridáme olej. dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť.