Sobotňajší obed alebo óda na hlivu (fotorecept)

Autor receptu: js9mxd

Priateľ mi doniesol hliivu ustricovú. Bolo jej neúrekom a mraznička plná. Nezostávalo nič iné, len ju spracovať, preto som sa rozhodol navariť sobotňajší obed z hlivy.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hlivové trsy sú same o sebe nádherné.
  2. Hlivové trsy rozoberieme tak, aby hlavičky boli bez tvrdých nožičiek.
  3. Osolíme a obalíme v trojobale
  4. Obalenú hlivu prichystáme na vyprážanie.
  5. Vyprážame na mierne rozohriatom oleji.
  6. Vypraženú hlivu kladieme na servítku, aby sme ju zbavili prebytočného oleja.
  7. Podávame so zemiakmi a tatárskou. Očistené zemiaky osolíme a dáme uvariť.
  8. Medzi tým si opražíme cibuľu na masti.
  9. Uvarené zemiaky zlejeme a dáme na opraženú cibuľu.
  10. Zľahka premiešame a pridáme posekanú petrželovú vňať.
  11. Na záver si urobíme mrkvovo kapustový šalát.
  12. Mrkvu a kapustu nastrúhame, cibuľu pokrájame na drobné kúsky a všetko zmiešame.
  13. Nakoniec osolíme, pokoreníme, okyslíme a pridáme olej. dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť.