Snehové tortičky s mascarpone krémom a ovocím
Tatiana Trebunová
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 6. apríla 2020
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 6. apríla 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
20 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 100 °C
na 100 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 KL |
|
| Krém: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| Na ozdobu: | |
| čerstvé (jahody, čučoriedky, maliny) |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom úplne dotuha. Pridáme ocot a škrob a už len jemne zamiešame. Na plech vyložený papier na pečenie robíme pomocou polievkovej lyžice zo snehu malé tortičky, ktoré pečieme v rúre pri teplote 100 °C asi 30–40 minút.
- 2
Krém: Šľahačkovú smotanu a mascarpone vyšľaháme dotuha, pridáme kryštálový a vanilkový cukor.
- 3
Na upečené vychladnuté snehové tortičky nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka mascarpone krém. Ozdobíme ovocím.
Tiež snehové tortičky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu