Snehové tortičky
Snehové tortičky

Snehové tortičky s mascarpone krémom a ovocím

Tatiana Trebunová
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 6. apríla 2020
Snehové tortičky s mascarpone krémom a ovocím
Foto: Pravda - Ivan Majerský
20 minút
príprava
30-40 minút
na 100 °C

Suroviny

4 ks
200 g
1 PL
1 KL
Krém:
300 g
100 g
50 g
100 g
Na ozdobu:
 čerstvé (jahody, čučoriedky, maliny)




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom úplne dotuha. Pridáme ocot a škrob a už len jemne zamiešame. Na plech vyložený papier na pečenie robíme pomocou polievkovej lyžice zo snehu malé tortičky, ktoré pečieme v rúre pri teplote 100 °C asi 30–40 minút.

  2. 2

    Krém: Šľahačkovú smotanu a mascarpone vyšľaháme dotuha, pridáme kryštálový a vanilkový cukor.

  3. 3

    Na upečené vychladnuté snehové tortičky nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka mascarpone krém. Ozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia