Smrčkovcové risotto s kuracími prsiami
Autor receptu: chutimi
V lese som našiel po prvýkrát smrčkovce, tak toto mi prišlo ako vhodné využitie.
(recept je zaradený aj v bezmäsitých jedlách, lebo samotné risotto je bez mäsa)
4 porcie |
40 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Smrčky si umyte a nakrájajte na kolieska. Pokiaľ ich máte dostatok, použite iba hlavičky. Ja som ich mal pomenej, tak som použil aj hlúbiky. Hríby orestujte na masle a odložte. Do risotta ich pridáte na záver.
- Na masle osmahnite cibuľu domäkka.
- Pridajte ryžu a premiešajte s cibuľou.
- Zalejte vínom a nechajte trochu odpariť. Postupne pridávajte vývar a premiešavajte pokým ryža nie je hotová.
- Keď je ryža hotová, vmiešajte nastrúhaný parmezán, huby a nasekanú jarnú cibuľku. Dochuťte soľou a čiernym korením.
- Už počas prípravy ryže orestujte kuracie prsia, ktoré si vopred okoreňte a osoľte. Keď sú hotové, nakrájajte ich na plátky.
- Risotto podávajte ako prílohu alebo samotné.