Smrčkovcové risotto s kuracími prsiami

Autor receptu: chutimi

V lese som našiel po prvýkrát smrčkovce, tak toto mi prišlo ako vhodné využitie. (recept je zaradený aj v bezmäsitých jedlách, lebo samotné risotto je bez mäsa)

4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Smrčky si umyte a nakrájajte na kolieska. Pokiaľ ich máte dostatok, použite iba hlavičky. Ja som ich mal pomenej, tak som použil aj hlúbiky. Hríby orestujte na masle a odložte. Do risotta ich pridáte na záver.
  2. Na masle osmahnite cibuľu domäkka.
  3. Pridajte ryžu a premiešajte s cibuľou.
  4. Zalejte vínom a nechajte trochu odpariť. Postupne pridávajte vývar a premiešavajte pokým ryža nie je hotová.
  5. Keď je ryža hotová, vmiešajte nastrúhaný parmezán, huby a nasekanú jarnú cibuľku. Dochuťte soľou a čiernym korením.
  6. Už počas prípravy ryže orestujte kuracie prsia, ktoré si vopred okoreňte a osoľte. Keď sú hotové, nakrájajte ich na plátky.
  7. Risotto podávajte ako prílohu alebo samotné.