Broskyňový koláč
Broskyňový koláč

Smotanovo-ovocná kocka fotorecept

grejsy - fotkagrejsy, 24. februára 2018
Smotanovo-ovocná kocka (fotorecept)
Foto: Grejsy

Rýchly, ľahučký koláčik.

14
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

170 g
250 g
1 bal.
100 ml
2 ks
250 ml
1 konzerva
Posýpka:
6 PL
6 PL
 trošku
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia vymiešame do peny. Pridáme olej , múku rozmiešanú s práškom do pečiva , postrúhanú citrónovú kôru a nakoniec kyslú smotanu. Všetko poriadne vymiešame na hladké cesto. Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou a dáme do neho cesto. Na vrch dáme kúsky broskýň.

    Smotanovo-ovocná kocka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Posýpka: múku, cukor , roztopené maslo a štipku škorice zmiešame dokopy a prstami ju rozmrvíme a dáme na vrch cesta.

    Smotanovo-ovocná kocka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme 35 minút na 180 stupňov v elektric. trúbe. Vchladnutý koláčik porežeme na kocky.

    Smotanovo-ovocná kocka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Krásny, vysoký, s ovocím a kyslou smotanou v ceste určite výborný. Na akom veľkom plechu si piekla? Napíš prosím.....

Pridaj komentár k receptu: