Foto: bambulka368
Svieži, rýchly a lacný zákusok. U nás v lete asi najobľúbenejší. Trochu som experimentovala s mascarpone (ešte nikdy som ho nepoužívala na smotanovú tortu) Zobraziť celý popisSvieži, rýchly a lacný zákusok. U nás v lete asi najobľúbenejší. Trochu som experimentovala s mascarpone (ešte nikdy som ho nepoužívala na smotanovú tortu) a výsledok bol viac než pozitívny :) Cukor som dávala podla chuti, v surovinách uvádzam 200g ale každý nech si dá podla seba, aké sladké má rád.
porcie
príprava
Postup
-
1
Mascarpone som si vymiešala so žĺtkami, práškovým cukrom a 2 PL rumu mixérom. Takisto aj 3/4 kyslej smotany s kakaom a práškovým cukrom. Na dno tortovej formy som poukladala okrúhle piškóty, zaliala bielym krémom z mascarpone (nie všetko - trochu som si ešte odložila na vrch torty), naukladala som naň čučoriedky. Prikryla som ich dlhými piškótami. Na ne som potom naliala smotanovo-kakaový krém, poukladala som na plátky nakrájané jahody. Na ne zase dlhé piškóty.
- 2
1/4 kyslej smotany (bez kakaa) a mascarpone krém, ktorý mi zostal som zmiešala dokopy a zaliala som posledné piškóty. Celú tortu som ozdobila jahodami, čučoriedkami a kakaom a šup s ňou do chladničky :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pekná pre oko-a vychladená chutná ...prisadnem si k stolu...:-)
. Ak redakcia zamietne niekomu recept (zhodou okolností tiež na smotanovú tortu) s odôvodnením, že podobných je tu už veľa, tak prečo práve táto môže byť? Čo tak jeden meter na všetkých?
čítala som..ja tu chodím pre potešenie..poučenie..a veru oboje sa mi tu dostáva bohatým priehrštím...
nerobte tu porotu z Tajomstva mojej kuchyne..nech tu vládne radosť...pekný večer všetkým...:-)
a vieš že by som nepohrdla..?? :-)
ale nie-už je večer-zas by bolo duše bolenie..
tak to býva-každá -nielen-kuchyňa-tajomstvo skrýva...:-)
Prajem ti pekný večer z NL