Smotanová torta s mascarpone a ovocím

bambulka368 - fotkabambulka368, 26. mája 2013

Svieži, rýchly a lacný zákusok. U nás v lete asi najobľúbenejší. Trochu som experimentovala s mascarpone (ešte nikdy som ho nepoužívala na smotanovú tortu) Zobraziť celý popisSvieži, rýchly a lacný zákusok. U nás v lete asi najobľúbenejší. Trochu som experimentovala s mascarpone (ešte nikdy som ho nepoužívala na smotanovú tortu) a výsledok bol viac než pozitívny :) Cukor som dávala podla chuti, v surovinách uvádzam 200g ale každý nech si dá podla seba, aké sladké má rád.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 bal. (500g)
600 ml
2 ks
200 g
2 PL
2 bal. alebo dlhé
 podľa chuti
2 PL




Postup

  1. 1

    Mascarpone som si vymiešala so žĺtkami, práškovým cukrom a 2 PL rumu mixérom. Takisto aj 3/4 kyslej smotany s kakaom a práškovým cukrom. Na dno tortovej formy som poukladala okrúhle piškóty, zaliala bielym krémom z mascarpone (nie všetko - trochu som si ešte odložila na vrch torty), naukladala som naň čučoriedky. Prikryla som ich dlhými piškótami. Na ne som potom naliala smotanovo-kakaový krém, poukladala som na plátky nakrájané jahody. Na ne zase dlhé piškóty.

  2. 2

    1/4 kyslej smotany (bez kakaa) a mascarpone krém, ktorý mi zostal som zmiešala dokopy a zaliala som posledné piškóty. Celú tortu som ozdobila jahodami, čučoriedkami a kakaom a šup s ňou do chladničky :)

Diskusia k receptu

martamm
Ľudia, nerobte si srandu z autorky, dala si prácu s pridaním receptu, však kto nemá záujem nemusí recept ani pozrieť a možno niekoho osloví aj napriek tomu, že podobných je tu viac.
bambulka368
@martamm ďakujem, že sa ma tu aspoň niekto zastane :) viem že je tu už veľa takýchto toriet smotanových ale možno s mascarpone ich tak veľa nie je :) či?
1x alda
monda
Pekná torta, a naviac chutná , s mascarpone a s kyslou smotanou -mňam, už je aj uložená :-))) dík za recept.
1x alda
angiek
aj mne sa paci a vies napr. taka margaretka28 ma tiez pridane sisky a tych je tu tiez milion 200 takze, taketo vyryvacske komentare su na dve veci, kazdy recept je aj tak iny..
1x alda
marianne
@bambulka368 ale musim konstatovat,ze ju mas jednu z najkrajsich:-) velmi sa mi paci,ani nie preto,ze je z maskarpone,ale ma velmi pekny dizajn...jednoducha a velmi vkusna,to nie ako ta moja:-))
1x alda
marianne
a co? halusky,buchty,vianocky,kacky s kapustou,tiramisu nic? Ci to len plati na smotanove torty? az potom bude rovnaky meter na vsetkych... citali sme,ale niektorym z nas to nevadi...a mne sa zrovna tato paci..
1x alda
radost
@tiginko
čítala som..ja tu chodím pre potešenie..poučenie..a veru oboje sa mi tu dostáva bohatým priehrštím...
nerobte tu porotu z Tajomstva mojej kuchyne..nech tu vládne radosť...pekný večer všetkým...:-)
1x alda
angiek
@tiginko citali, ale co s tym ma varechacka co pridala recept a redakcia ho odsuhlasila? rieste si to s redakciou, je to dehonestujuce voci spoluvarechacom davat tu sproste komenty, ved ona zato nemoze
marianne
btw:redakcia tak rozhodla,ak ste citali pozorne vyssie uvedenu diskusiu ,tak ste tam diskutovali,ze redakcia vie,co robi a nemame sa jej pliest do kseftu...mame nechat pracu na nu...pustili ju,tak je to OK
1x alda
radost
@afataga
a vieš že by som nepohrdla..?? :-)
ale nie-už je večer-zas by bolo duše bolenie..
tak to býva-každá -nielen-kuchyňa-tajomstvo skrýva...:-)
martamm
bambulka, netrap sa nad tymi komentarmi. Tvoja torta je krasne upravena, zaujme na prvy pohlad, v mojej KK je uz ulozena a urcite nie som jedina :)
1x alda
mesiar50
Tortu máš naozaj krásnu.Nepochybne je aj chutná...
Prajem ti pekný večer z NL


1x alda
marianne
@bambulka a ja Ti vravim,ze tato smotanovka si tu zasluzi byt plnym pravom,mas ju krasnu:-) mne sa paci to zdobenie,pre mna inspirujuce,kedze je to dcerina oblubena a skusim aj z maskarpone
1x alda
jujoska
ja som si nevsimla, ze by si niekto robil srandu z autorky, alebo znevazoval jej recept. Len poukazuju na neferove chovanie sa redakcie. Vam by sa pacilo, keby vam zamietli nejaky recept, za to ze uz ich je tu kopec a na druhy den sa tu v pohode zjavi podobny?
marianne
@jujoska vo vyssie uvedenej diskusii,v linku ktory tu uviedla @tiginko som sa pytala na toto iste aj ja.Aj mna by zaujimalo podla akeho kluca sa to rozhoduje,ze tieto halusky ano a tieto nie,respektive tato smotanovka ano a tato nie:-))..ale bolo mi vysvetlene,ze to mame prenechat redakcii,najlepsie vie co robi...a nemame sa jej pliest do prace....tak Ok
1x alda
marianne
podla mojho usudku aj redakcii sa pacila, lebo je perfektna..nie je smotanovka ako smotanovka..:-)
1x alda
monnikka
aj mne sa páči vzhľadovo, robievam podobne, ale nabudúce pridám aj mascarpone
1x alda
stacy77777
aj mne sa torta páči a tiež si rada vyberiem z viacerých receptov,keď už dačo hľadám....
1x alda
mracik9
ale aspoň to urobila po svojom, neukradla recept,napríklad môj a potom sa ním chválila :))
janger
Aj ja patrim k mnohym, ktorym sa tvoja torta paci :-). Spravila si ju peknu, dala si si zalezat. Ked peciem, varim, tak som rada, ak si mozem vyberat z vacsieho mnozstva receptov. Casto kombinujem, tak mne to absolutne nevadi, ak je tu z toho isteho druhu viac receptov.
1x alda




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia