Smotanová torta s mascarpone a ovocím

Autor receptu: bambulka368

Svieži, rýchly a lacný zákusok. U nás v lete asi najobľúbenejší. Trochu som experimentovala s mascarpone (ešte nikdy som ho nepoužívala na smotanovú tortu) a výsledok bol viac než pozitívny :) Cukor som dávala podla chuti, v surovinách uvádzam 200g ale každý nech si dá podla seba, aké sladké má rád.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mascarpone som si vymiešala so žĺtkami, práškovým cukrom a 2 PL rumu mixérom. Takisto aj 3/4 kyslej smotany s kakaom a práškovým cukrom. Na dno tortovej formy som poukladala okrúhle piškóty, zaliala bielym krémom z mascarpone (nie všetko - trochu som si ešte odložila na vrch torty), naukladala som naň čučoriedky. Prikryla som ich dlhými piškótami. Na ne som potom naliala smotanovo-kakaový krém, poukladala som na plátky nakrájané jahody. Na ne zase dlhé piškóty.
  2. 1/4 kyslej smotany (bez kakaa) a mascarpone krém, ktorý mi zostal som zmiešala dokopy a zaliala som posledné piškóty. Celú tortu som ozdobila jahodami, čučoriedkami a kakaom a šup s ňou do chladničky :)