Vyprážané vajcia
Smažené vajcia (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Jednoduché, lacné, rýchle a chutné. Pýtate sa čo? Predsa smažené vajcia tak, ako ste ich ešte nejedli.* Recept mám okolo 40 rokov z jedného časopisu a odvtedy sa v našej kuchyni stále udržal.
Postup
- Rožok namočíme do vody.
- Vajcia natvrdo uvarené a vychladené olúpeme.
- Pozdĺžne rozrežeme na polovice. Žĺtky vyberieme a dáme do misky.
- Vidličkou popučíme. Pridáme dobre vyžmýkaný rožok, nasekanú petržlenovú vňať, korenie, soľ a 1 lyžicu oleja.
- Dobre spracujeme (najlepšie rukou).
- Bielky naplníme žĺtkovou zmesou tak, že ich doplníme na celé vajcia.
- Takto naplnené vajcia obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke.
- Vyprážame na oleji zo všetkých strán.
- Podávame so zemiakmi a tatarskou omáčkou.