Foto: stefanm
Čo tu mám napísať?Napadlo ma to,tak som to realizoval...Niekto jedol s chuťou,niekto s rozpakami ale pojedlo sa!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si ryžu,na oleji opražime slaninku a klobásu a necháme schladiť.Nadrobno pokrájané staršie rožky navlhčíme vodou alebo mliekom,pridáme vychladenú,opraženú slaninu s klobásou,všetky koreniny a sódu bikarbónu,dva žlltky a dobre premiešame.
-
2
Nazáver pridáme sneh z bielkov,podľa potreby dohustíme strúhankou...
-
3
...a odložíme aspoň na pol hodiny "odstáť".
-
4
Medi tým si naklepeme plátky mäsa (ja som mal karé),osolíme a okoreníme ho podľa chutí a z "orezkov" mäsa si pripravíme malé "slimáčiky" .
-
5
Nájdeme si doma vhodnú formu (ja som si rozobral držiak na naberačku) ale dá sa to aj priamo v ruke...
-
6
...a plníme ju pripravenou plnkou do ktorej sme urobili priehlbinku a naplnili ju ryžou.
-
7
Plnky rozložíme na ochutené mäso...
-
8
...a na pomastenej panvici opečieme.Podlejeme vodou a do mäkka udusíme.
-
9
Pred podávaním krátko prehrejeme aj s plátkom syra ktorý sa rozpustí po plnke."Dozdobíme" skruteným mäskom alebo inou vhodnou náhradou a podávame.
-
10
Ja som ako prílohy urobil mierne opekané zemiaky s cibuľkou a červenou paprikou,bazalkový krém (precedený výpek,hl.múka,soľ,cibuľka,voda,bazalka,lyžička masla,kapka citrónovej šťavy) a doplnil som to cviklou s chrenovou šľahačkou a tmavým pivom. Pridávam sem tento recept preto aby ste vedeli,že pri varení sa treba baviť a nie len "trpieť".
Ale už viem, čím v nedeľu určite zabodujem.."))))))