Prsia Ľudmila (dvojky)

stefanm - fotkastefanm, 28. februára 2011
Prsia Ľudmila (dvojky)
Foto: stefanm

Čo tu mám napísať?Napadlo ma to,tak som to realizoval...Niekto jedol s chuťou,niekto s rozpakami ale pojedlo sa!

45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 porcie
6 ks
5 dkg
5 dkg
2 ks
1/2 KL
1/2 hrnčeka
4 ks




Postup

  1. 1

    Uvaríme si ryžu,na oleji opražime slaninku a klobásu a necháme schladiť.Nadrobno pokrájané staršie rožky navlhčíme vodou alebo mliekom,pridáme vychladenú,opraženú slaninu s klobásou,všetky koreniny a sódu bikarbónu,dva žlltky a dobre premiešame.

    Prsia Ľudmila (dvojky) - obrázok 1
  2. 2

    Nazáver pridáme sneh z bielkov,podľa potreby dohustíme strúhankou...

    Prsia Ľudmila (dvojky) - obrázok 2
  3. 3

    ...a odložíme aspoň na pol hodiny "odstáť".

    Prsia Ľudmila (dvojky) - obrázok 3
  4. 4

    Medi tým si naklepeme plátky mäsa (ja som mal karé),osolíme a okoreníme ho podľa chutí a z "orezkov" mäsa si pripravíme malé "slimáčiky" .

    Prsia Ľudmila (dvojky) - obrázok 4
  5. 5

    Nájdeme si doma vhodnú formu (ja som si rozobral držiak na naberačku) ale dá sa to aj priamo v ruke...

    Prsia Ľudmila (dvojky) - obrázok 5
  6. 6

    ...a plníme ju pripravenou plnkou do ktorej sme urobili priehlbinku a naplnili ju ryžou.

    Prsia Ľudmila (dvojky) - obrázok 6
  7. 7

    Plnky rozložíme na ochutené mäso...

    Prsia Ľudmila (dvojky) - obrázok 7
  8. 8

    ...a na pomastenej panvici opečieme.Podlejeme vodou a do mäkka udusíme.

    Prsia Ľudmila (dvojky) - obrázok 8
  9. 9

    Pred podávaním krátko prehrejeme aj s plátkom syra ktorý sa rozpustí po plnke."Dozdobíme" skruteným mäskom alebo inou vhodnou náhradou a podávame.

    Prsia Ľudmila (dvojky) - obrázok 9
  10. 10

    Ja som ako prílohy urobil mierne opekané zemiaky s cibuľkou a červenou paprikou,bazalkový krém (precedený výpek,hl.múka,soľ,cibuľka,voda,bazalka,lyžička masla,kapka citrónovej šťavy) a doplnil som to cviklou s chrenovou šľahačkou a tmavým pivom. Pridávam sem tento recept preto aby ste vedeli,že pri varení sa treba baviť a nie len "trpieť".

    Prsia Ľudmila (dvojky) - obrázok 10

Diskusia k receptu

egreska
fúúha ,autora receptu som tipla dobre :-)) pekný receptík,sama som nositelkou podobných (velkostne ):-)) dalo by sa vela písat a porovnávat ale nechcem byt neslušná :-)))))
lietta
toto je uzasne nadherny recept, vyskusam tie dvojky :))
jatanika
pridať zeleninku či iné ...a vybehnúť na letnú turistiku...
frezia68
Zjedla by som s chuťou a bez rozpakov,ale skôr by ma to rozosmievalo,ako aj Teba asi pri príprave.Trafil si mi na chute,ešte aj pohár čierneho by bodol :-)))
mata3636
nooo, to nevyzerá zle :)) ja by som sa nerozpakovala a zblajzla to len taký fukot
sovka62
Veeeľmo pekné, akurát máš nesprávne (zastarané) číslovanie. Tipujem to podľa terajšieho číslovania na 75C (manželka objasní).
marikasu
Vyzerá to zaujímavo a ešte otázočka, všetko sa to robí iba na panvici a vrch sa nezapeká?
stefanm
@marikasu všetko som naukladal do elektrickej panvici,opiekol,podlial vodou a prikryte dusil asi 45 min.Potom pred podávaním som to preložil na obyčajnú panvicu,položil na kopčeky (prsia 75C!!) plátky syra a nechal zohriať kým sa syr nerozpustil.Tááák....
klaura
@stefanm ty si číslo :)))) ale recept je to výborný, čo tam po rozpakoch ... najbližšie urobím návšteve ... :)
sracz
Gratulijem bratu Piťku = Stefanm, z duše i zo srdca úprimne a rád! Múdry a gramotný rcp! Zaš ši zakival s rozumom jal ....... ! Ja som síce na "double D", bo mam ruki jak lopati a veľke pisky=papuľu, ale už tak daco naciskam a budze fajne, aspoň tak, jak Tvojo "dvojky", či po novim 75C! Veľmi sa mi páši aj Tvoj recept No 383. Pekná práca, dobré foto, krásne "šmaki"!
evanaaa
Dobré je to aj bez tých zemiakov, veď je tam ryža, aj plnka z rožkov, tak to by mi k mäsu úplne stačilo.
ludka10
...to nemyslíš vážne...")))))
Ale už viem, čím v nedeľu určite zabodujem.."))))))
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
tento Vas recept je fantasticky vtipný a muze byt aj chutny, mam predstavu o hostine na zajtra :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia