Slovenský vták! (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Pretože sa jedná o jemne erotické spracovanie receptu prosím puritánov o prepáčenie . Námetom k tejto „práci“ mi bol skoro trojtýždňový pobyt na rôznych oddeleniach Prešovskej nemocnice .Tam , aspoň raz za týždeň , sa podávali tzv. španielske vtáčky . A keďže vždy boli malé (hoci chutné!) a bolo ich málo , tak som sa rozhodol , že si doma urobím podľa svojho , slovenského vtáčka nášho , veľkého . A recept je na svete . Tak nech si Španieli robia podľa svojho , ja si budem robiť aké chcem !

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na natenko rozklepané , posolené, okorenené a horčicou potreté plátky mäsa (bravčové stehno alebo karé) rozložíme šunku , klobásku , slaninu , ky.uhorku (použil som doma manželkou zaváranu , ročník 2012) a natvrdo uvarené vajíčko.
  2. Zrolujeme , previažeme niťou a v múke obalené opečieme na rozohriatom oleji .
  3. Podlejeme vývarom a ...
  4. ...
  5. ... prikryté do mäkka udusíme .
  6. Ako bonus som si urobil špenátovú prílohu , pretože ju miluje moja manželka . (listy špenátu a mrazeného medvedieho cesnaku prehrejeme na rozpálenom masle , osolíme , dochutíme cukrom a citrónovou šťavou , pridáme trochu smotana a prevaríme!).
  7. Podával som Slovenského "vtáka" na zemiakovej kaši s ryžovými "varlatami" , špenátovým "ochlpením" a majonézovým "ejakulátom" . Efekt bol priamo úmerný grafickému stvárneniu jedla na tanieri a zaspávanie s manželkou bolo po dlhej dobe opäť krásne!!!
  8. Po jedle som si doprial aj viac piva pretože trojtýždňovú absenciu musím doháňať :) ! Chcem vás týmto poprosiť aby ste sa pri práci na pridávaných receptoch viac bavili , tvorili ich ich s radosťou a humorom . Aj obyčajný "Španielský vtáčik" sa dá obohatiť o dobrý pocit z vykonanej práce . V každom jedle musí byť cítiť základná chuť - chuť do práce a radosť z jej vykonania . Hudobný gastrovideoklip mám pripravený (s piesňou pána Gotta : Kdepak (?) ty "ptáčku" hnízdo máš?!?) Ak mi redakcia túto mierne eroticky ladenú prácu zverejní , pridám ho !!!