Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: lia66

Doma kopu zemiakov od svokry, dátum smotany sa blíži ku koncu spotreby, bryndza a cibuľa s cesnakom ku tomu...slovenská dobrotka, ako vyšitá.

Suroviny

Postup

  1. Množstvo surovín je približný-rcp som si vymyslela a vždy robím od oka...ale vy si s tým určite poradíte-proste podľa potreby a hlavne hladu :) Pripravíme si suroviny...
  2. Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme vrstvu očistených a na kolieska nakrájaných zemiakov...okoreníme, môžme posoliť.
  3. Bryndzu, nastrúhaný cesnak a cibuľu(cibuľu, alebo pór stačí nakrájať na kolieska-kvôli deťom som strúhala), pažítku a paprikovú pastu dáme spolu do misky...
  4. Zmiešame...
  5. Polku zmesi rozotrieme na vrstvu zemiakov...
  6. Položíme ďalšiu vrstvu zemiakov a potrieme zbytkom bryndzovej zmesi...
  7. Prikryjeme zbytkom nakrájaných zemiakov...pokoreníme, posolíme.
  8. V nádobe zmiešame vajíčka a smotanu...
  9. Prekladané zemiaky zalejeme touto zmesou...
  10. Prikryjeme alobalom a na cca 180st pečieme cca 40 min...
  11. Neskôr alobal dáme dole a už len necháme chytiť kôrku...