Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: lia66
Doma kopu zemiakov od svokry, dátum smotany sa blíži ku koncu spotreby, bryndza a cibuľa s cesnakom ku tomu...slovenská dobrotka, ako vyšitá.
Postup
- Množstvo surovín je približný-rcp som si vymyslela a vždy robím od oka...ale vy si s tým určite poradíte-proste podľa potreby a hlavne hladu :)
Pripravíme si suroviny...
- Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme vrstvu očistených a na kolieska nakrájaných zemiakov...okoreníme, môžme posoliť.
- Bryndzu, nastrúhaný cesnak a cibuľu(cibuľu, alebo pór stačí nakrájať na kolieska-kvôli deťom som strúhala), pažítku a paprikovú pastu dáme spolu do misky...
- Zmiešame...
- Polku zmesi rozotrieme na vrstvu zemiakov...
- Položíme ďalšiu vrstvu zemiakov a potrieme zbytkom bryndzovej zmesi...
- Prikryjeme zbytkom nakrájaných zemiakov...pokoreníme, posolíme.
- V nádobe zmiešame vajíčka a smotanu...
- Prekladané zemiaky zalejeme touto zmesou...
- Prikryjeme alobalom a na cca 180st pečieme cca 40 min...
- Neskôr alobal dáme dole a už len necháme chytiť kôrku...