Slovenská minestrone

klimeczek - fotkaklimeczek, 18. júla 2015
Slovenská minestrone
Foto: klimeczek

Vynaliezavisť je úžasná pretože keď ju máte môžte tvoriť. Aj z toho čo ponúkajú zásoby. Polievky som už ako malý chlapec vnímal ako samostatne jedlo nie ako súčasť celého obeda. A v podstate do dnes si to myslím. Pretože fakt výdatná a chutná polievka je samostatným jedlom úplne v pohode. Milujem farby a keď sa to v miske či na tanieri "jaší"

10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Na panvici si na masle orestujeme na rezance nakrajanú koreňovú zeleninu a ružičky brokolice.

    Slovenská minestrone - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme zemiaky, kaleráb, červenú šošovicu alebo hrstkivú zmes. Podlejeme vodou pridáme cibuľu a varíme. Pridáme opečenú mletú papriku s cesnakom a na rezance nakrájanú žltú kápiu. Ešte chvíľu povaríme. Pridáme slnečnicové jadierka opečené.

    Slovenská minestrone - obrázok 2
  3. 3

    Dochutíme soľou korením a majoránkou. Dobrú chuť prajem!

    Slovenská minestrone - obrázok 3

Diskusia k receptu

marienka44
@Klimeczek , a kedy pridáme cervenú cibuľu, ktorá je v zozname na prvom mieste a v texte nie je spomenutá. Zemiaky môžem pridať koľko chcem? Aby sme sa aj najedli, asi viac.