Slovenská minestrone

Autor receptu: klimeczek

Vynaliezavisť je úžasná pretože keď ju máte môžte tvoriť. Aj z toho čo ponúkajú zásoby. Polievky som už ako malý chlapec vnímal ako samostatne jedlo nie ako súčasť celého obeda. A v podstate do dnes si to myslím. Pretože fakt výdatná a chutná polievka je samostatným jedlom úplne v pohode. Milujem farby a keď sa to v miske či na tanieri "jaší"

10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvici si na masle orestujeme na rezance nakrajanú koreňovú zeleninu a ružičky brokolice.
  2. Pridáme zemiaky, kaleráb, červenú šošovicu alebo hrstkivú zmes. Podlejeme vodou pridáme cibuľu a varíme. Pridáme opečenú mletú papriku s cesnakom a na rezance nakrájanú žltú kápiu. Ešte chvíľu povaríme. Pridáme slnečnicové jadierka opečené.
  3. Dochutíme soľou korením a majoránkou. Dobrú chuť prajem!