Slovenská minestrone
Autor receptu: klimeczek
Vynaliezavisť je úžasná pretože keď ju máte môžte tvoriť. Aj z toho čo ponúkajú zásoby. Polievky
som už ako malý chlapec vnímal ako samostatne jedlo nie ako súčasť celého obeda. A v podstate
do dnes si to myslím. Pretože fakt výdatná a chutná polievka je samostatným jedlom úplne v
pohode. Milujem farby a keď sa to v miske či na tanieri "jaší"
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvici si na masle orestujeme na rezance nakrajanú koreňovú zeleninu a ružičky brokolice.
- Pridáme zemiaky, kaleráb, červenú šošovicu alebo hrstkivú zmes. Podlejeme vodou pridáme cibuľu a varíme. Pridáme opečenú mletú papriku s cesnakom a na rezance nakrájanú žltú kápiu. Ešte chvíľu povaríme. Pridáme slnečnicové jadierka opečené.
- Dochutíme soľou korením a majoránkou.
Dobrú chuť prajem!